• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat`tan Suriye`ye Toplanan Yardımlar Yola Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Midyat Temsilciliği (Özgür-Der), bünyesinde bir araya gelen doktorlar tarafından `Suriyeli Kardeşlerimize Yardım` adıyla düzenlenen kermeste elde edilen 17 bin TL ve bir kamyonet dolu gıda giyecek battaniye ve halı zor şartlar altında yaşam savaşı veren Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıkıyor.
 
İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan kermes organizatörlerinden Dr M. Ali Turgut, "Suriyeli kardeşlerimizin yararına düzenlediğimiz kermeste, muhacirlere Ensar olan Ashap misali, katkıda bulunan yardımlarını esirgemeyen Midyat halkına teşekkürü bir borç bilip Allah`u Teala kendilerinden razı olsun ecirlerini kat kat versin.
 
Allah`ın izniyle bu kampanyada elde ettiğimiz 17 bin TL`lik nakit ve bununla birlikte bir kamyonet dolusu giyecek, gıda, battaniye ve halı toplandı. En kısa zamanda bunları onlara ulaştıracağız inşallah" dedi.
 
Kermeste elde edilecek paranın Suriye`de bulunan ve iç savaştan dolayı zor şartlar altında yaşam savaşı veren Suriyelilere dağıtılacağını kaydeden Dr. Mehmet Ali Turgut, daha önce Suriye`ye giderek oradaki durumu gördüğünü ve çok etkilendiğini ifade ederek, "Bunun üzerine Ömerli`de bir kermes düzenledik. Vatandaşlardan çok yoğun ve olumlu tepkiler aldık. Özgür-Der ve doktorlardan oluşan bir gurup ile Midyat`ta da düzenleyelim dedik. Yaklaşık 20 bin lira meblağ topladık. Suriye insanlığın sınandığı bir hale geldi bizim için. Yardımlarımızı kardeşlerime ulaştıracağız" şeklinde konuştu.
 
Kemal Nehroğlu Bulvarında bulunan Maliye Sitesinde, düzenlenen ve 10 süren kermese Midyatlılar yoğun ilgi göstermişti. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir