• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...
Bağışıklık sistemini güçlendiren propolise talep arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son dönemde insanların yoğun olarak yöneldiği gıda takviyeleri arasına giren propolis, arıların kovanlarını korumak için kullandığı sistem sayesinde güçlü antioksidan ve antimikrobiyal özelliği ile biliniyor. Tamamen doğal olan propolis, insanların bağışıklık siteminin korunmasında da fayda sağlıyor.

Propolisin mucize bir ilaç olduğunu belirten Ağrı Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Ebubekir Demir, yıllar önce kan kanserine yakalanan oğlunun tedavisinde propolis kullandığını ve oğlunun Allah'ın izni ile şifa bulduğunu söyledi.

"Propolis mikrop öldürücü olduğu gibi virüsleri de yok edicidir"

Propolisin arının üretmiş olduğu bir ürün olduğunu söyleyen Demir,

"Propolis gerçekten mucizevi bir üründür. Propolisi arı, ağaçların ve bitkilerin reçinesinden alır. Kendi kovanını korumak ve hijyenleştirebilmek için propolisi üretir. Propolis mikrop öldürücü olduğu gibi aynı zamanda virüsleri de yok edicidir. Benim oğlum kan kanserine yakalandı, ben oğlum için arıcılık yaptım. O dönemde oğluma propolisi çok yedirdim ve şimdi iyi ve o da arıcılık yapıyor. Elhamdülillah şifayı Allah verdi. Tabi bunların yanında bal, polen, arı sütü, arı ekmeği bunları da verdim ama propolisi çok verdim." dedi.

 

"Mısırda firavunlar öldüğü zaman çürümemeleri için bununla mumyalıyorlarmış"

Yüksek olan taleplere arıcılık yapmasaydılar yetiştirmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden Demir, "Propolisi kovan içinden propolis tuzaklarıyla veya kovan içinde kazıyarak çıkarırız insanların hizmetine sunarız. Mısırda firavunlar öldüğü zaman çürümemeleri için bununla mumyalıyorlarmış. Arı kovanına yabancı böcek veya herhangi bir şey girdiği zaman arı onu öldürdüğünde büyükse arı onu kovandan dışarı atamaz propolisle onu sarar o orada kalır ki biz fark edip çıkarıp atıncaya kadar. Çünkü propolisle sarıldığı zaman koku yapmaz bozulmaz. Coronavirus nedeniyle insanlar propolise yöneldiler." şeklinde konuştu.

Ebubekir Demir son olarak, "Biz propolisi ham olarak insanlara tavsiye etmiyoruz. Biz bunu çözüyoruz ekstrat olarak insanlara tavsiye ediyoruz. Ekstratı daha faydalıdır, çünkü ham şekilde olanın içerisinde vücuda zararlı şeylerde olabilir. O yüzden çözüyoruz, çözdüğümüz propolisi damla halinde veriyoruz insanlara. Kilosu çok pahalı olduğu için biz onu şişe bazında, CC şeklinde veriyoruz. 50 CC 50 lira olarak satıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir