• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da esnafa maske dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Coronavirus'un ülkemizde görülmesi ile birlikte esnafımız maske takarak satışa başlamıştır.” diyen Berge, hijyen kuralları çerçevesinde esnafa maske dağıttıklarını söyledi.

Berge, “Van’daki Coronavirus sürecini iyi yöneten ve bizimle sürekli olarak istişarelerde bulunan Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, duyarlılık göstererek bizlere maske desteği sundu. Valimizin aldığı önlemler yerindedir ve valiliğimiz ile ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Örneğin geçen hafta İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan gerekli kararın çıkmasını sağlayarak manavlarımızın açık olması sağlandı.” dedi.

Berge, çeşitli sektörlerde millete hizmet eden esnafa hem maske dağıtımı yaptıklarını hem de Coronavirus’e karşı bilinçlendirme çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Berge, konuşmasına şöyle devam etti: “Esnaf ve sanatkarımız tedbirli ve dikkatli olmalıdır. Esnafımızın titiz olması ve hijyen kurallarına uyması toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Zira yaşanacak sorunlar tüm toplumumuzu etkiler, bu nedenle esnafımız üzerine düşeni yapmalıdır. Esnaf ve sanatkarımız bu zorlu süreçte her zaman olduğu gibi yine milletimizin yanında olacaktır.”

Hükümet yetkilileri tarafından alınan erken önlemler sayesinde Coronavirus’un ülkede etkisini azalttığını söyleyerek, ekonomik olarak çok zor durumda olan esnafın yeniden toparlanabilmesi adına en kısa zamanda normale dönmek istediklerini belirtti.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir