• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

İZMİR - İzmir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan toplantıyla organize sanayi bölgeleri (OSB) tartışmaya açıldı. Toplantıda İl Müdür vekili Rasim Akpınar, yılda iki kez yapılan Denetim Komisyonu toplantılarının OSB`lerin mevcut fotoğraflarını görmek ve kent ekonomisinin geleceğine dair projeksiyonlar yapmak adına çok önemli fırsatlar sunan akıl platformları olduğunu söyledi.

 

Akpınar devamla, \"OSB`lerden ( Organize Sanayi Bölgesi ) beklenen faydayı ve uygulamada etkinliği artırmak üzere; bu toplantılarda OSB`lerde arsa tahsis, satış ve devir işlemleri ile ilgili olarak gerek alınan muhtelif şikâyetler gerekse Bakanlığımızca yapılan denetimlerde belirlenen eksiklikler nedeniyle, 4562 sayılı OSB Kanununun 23. maddesinde yer alan \"...Bakanlık gerekli gördüğü hallerde veya şikâyet üzerine OSB`lerin her türlü hesap ve işlemlerini denetlemeye ve tedbirler almaya yetkilidir...\" hükmü çerçevesinde, OSB`lerde parsel tahsis, satış ve devir işlemleri ile yapı ve tesislerin inşası ve kullanım konusundaki izin ve ruhsatların izlenmesi ve değerlendirilmesinin gerçekleştiğini\" ifade etti

 

Yapılan toplantıda; Komisyon Başkanı Rasim Akpınar`ın konuşmasından sonra OSB temsilcilerine söz hakkı verilerek mevcut uygulamalar ve yaşanan sıkıntılar hakkında görüş ve önerileri dinlendi ve ardından Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri, parsel durum listelerini komisyona sundular. (Yunus Şani - İLKHA)