• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
AKP`nin Ampulü Diyarbakır`da Söndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, devlet ve devletin taşradaki kurumların, vatandaşa hizmet için var olduğunu söyledi.
 
DEDAŞ Halka Eziyet Ediyor
Bu kurumlardan biri olan DEDAŞ`ın vatandaşa hizmet görevi yerine eziyet ettiğini belirten Bozan, "Güneydoğu`nun merkez ili olan ve 1.5 milyon nüfusu bulunan Diyarbakır `Elektirik Kesintileri ve Arızalar` yüzünden çekilmez hale gelmiştir. Kesintiler yüzünde esnaflar iş yapamaz, üretici üretemez, hasta ısınamaz, Eğitimci eğitemez, ev hanımı ev işlerini yapamaz hale geldi. Kısacası vatandaş isyan noktasına gelmiştir. Vatandaş, muhatap bulamıyor. Vatandaş adam yerine konulmuyor. Elektrik arıza birimi telefonları genelde meşgul çalmaktadır" diye açıklamalarda bulundu.
 
Çöken Asfalt ve Açılan Çukurları Kim Dolduracak?
Yağmur yağışı ve çöken asfaltlar hakkında da açıklamada bulunan Bozan, "Yağmurların yağmasıyla asfaltın dökülmesi sonucu, Diyarbakır`da bir çok ara yollarında araçla geçmek bir işkence haline dönüşmüş, bu çukurlardan kaçmaya çalışan araç sahipleri maddi zararlı kazalara sebep olmaktadır. Muhtelif yerlerde oluşan bu çukurlara Belediye görevlileri acilen müdahale ederek bunları doldurmalıdır. Belediyenin ana görevi, 5393 sayılı Belediye kanununun 14. Maddesi gereğince "İmar, su, kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapıyı, çevre sağlığı ve temizlik, katı atık ve şehir içi trafik hizmetleri yaparak yaşanabilir bir kent haline getirmektir" dedi.
 
Taşkınlık Olmasın
Fransa`da öldürülen 3 PKK`li kadının cenazelerinin Diyarbakır`a getirilmesine de değinen Bozan, herhangi bir taşkınlığın olmaması için tarafları sağduyuya davet etti.
 
Hatay`da "Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz" Mitingi
Son olarak Bozan, Türkiye`nin baştan aşağı NATO birlikleriyle, savunma araçlarıyla donatıldığına dikkat çekerek, ayın 20`sinde "Patriotlar gelmesin, biz geliyoruz" adıyla Hatay`da bir miting düzenleyeceklerini duyurdu. Bozan açıklamasının devamında tüm halkı bu mitinge davet etti. (M.Said Adıyaman,Sedat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir