• DOLAR 32.73
  • EURO 35.513
  • ALTIN 2498.861
  • ...
Hamas: israil tanklarının başaramadığını, bazı siyonistleşmiş Araplar da başaramayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Ebu Zühri, Suudi televizyon kanalı MBC'nin, Filistinlileri şeytanlaştırmak ve siyonist işgali meşrulaştırmak için yayınladığı dizinin hedefine ulaşamayacağı mesajını verdi.

Ebu Zühri, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, "israil tanklarının başaramadığını bazı siyonistleşmiş Araplar da başaramayacak" diye BAE merkezli Suudi kanalı MBC'ye tepki gösterdi.

Merkezi BAE'de olan ve tüm Arap dünyasına yönelik yayın yapan Suudi Arabistan'ın MBC kanalı tarafından yayınlanan "Ummu Harun" dizisinde, Siyonist işgal rejiminin propagandası yapılıyor ve yaptıkları zulümler örtbas edilmeye çalışılıyor.

Dizide, Filistin topraklarını gasp etmiş Yahudi karakterinin, Arap izleyicileri arasında kötü olan profilini olumlu yönde değiştirme çabası var. 

Ramazanın ilk günlerinde gösterime giren ve bilinçi olarak Körfez'in seçkin artistlerinin oynatıldığı dizide, 1940'lı yıllarda Kuveyt'teki Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyan azınlık arasındaki ilişkiler ele alınıyor.

Ayrıca dizede, işgalci siyonist hareketin ve Filistin'deki Büyük Felaket'in öne çıktığı dönemde güya Yahudi azınlığın ırkçı ve sistematik ayrımcı politikalar yüzünden vatanlarından kovulmalarından sonra işgal rejiminde maruz kaldıkları zorluklar öne çıkarılıyor.

Söz konusu "Mahrac 7" ve "Ümmü Harun" isimli diziler, başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden olduğu belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir