• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Yurduma Alçakları Uğratma Sakın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İncirlik Üssü`nde görev yapan ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerimleri parçaladıkları iddialarının ardından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Şura- Der Yönetim Kurulu, İslam`ın kutsallarına yapılan küstahça saldırıyı yaptığı basın açıklaması ile kınadı. Basın açıklamasını okuyan M. Emin Olgun, ABD askerlerinin yerleştikleri İslam topraklarında o ülkenin kukla yönetimlerinden sınırsız bir dokunulmazlık alarak hadlerini aşmaya başladıklarını ifade etti.

 

Bu Yapılanlar İslami Değerlere Alçakça Saldırıdır
Olgun, \" Daha önce Afganistan, Pakistan, Irak vb. İslam ülkelerinde, İslami değerlere alçakça yaptıkları saldırılara bir yenisini de nüfusunun yüzde 99`unun Müslüman olduğu ülkemizde gerçekleştirmiştir. Yılbaşı gecesi Adana ilimizin İncirlik üssünde bir caminin mihrabını kırıp içeride bulunan Kur`an-ı Kerimleri alçakça ve zalimce yakmışlardır. Bundan daha da kötüsü ise mevcut hükümetin şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayıp adeta olayı örtbas etme yoluna gitmesidir\" dedi.

 

Müslümanların Gazı Alınarak Müslümanlar Pasifize Ediliyor
Bu saldırılar karşısında Müslümanların pasifize edilmeye çalışıldığını belirten Olgun, \" Daha önce Peygamber Efendimiz(s.a.v.)`e yönelik yapılan hakaret ve Irak`ta İslami değerlere yapılan alçakça saldırılar karşısında dünya Müslümanları ayağa kalkıp tepkilerini göstermişlerdir.Fakat ülkemizde ise \"Müslümanların gazı!!\" alınıp, \"Diyalog\" çağrılarıyla Müslümanlar adeta pasifize edilip etkisizleştirilmeye çalışılmaktadır\" şeklinde konuştu.

 

Kâfirler Girdiği Topraklarda Barbarlık Yapıyor
Yetkililerden bir açıklama beklediklerini ifade eden Olgun, \" Biz, ülkemizde yaşayan Müslüman halk olarak yapılan bu alçakça ve menfur saldırıyı kınıyor, devlet yetkililerinden en kısa zamanda kamuoyunu aydınlatacak açıklamalar bekliyoruz. İslam düşmanlarının hiçbir zaman bir Müslümanlara dost olamayacağı bu menfur olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. İstiklal Marşı`nın şairi M.Akif Ersoy`un 92 yıl önce yazmış olduğu dizelerde bu alçaklar en güzel şekilde tarif edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, kâfirlerin girdiği topraklarda barbarlık yapıp insanların onurlarının ayaklar altına alınmasını şu dizeleri ile ne güzel bir şekilde dile getirmiştir:
Arkadaş! Yurduna alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va`d ettiği günler hakk`ın. Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın\" dizeleri ile ifade etti.

 

Olgun son olarak, \" Bizler de Şura-Der olarak yapılan bu çirkin ve alçakça saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılıp, ABD askerlerinin bir an önce topraklarımızdan atılması için gerekli yasal işlemlerin yapılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz\" dedi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir