• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Öztürk uyardı: 2. dalga ortaya çıkabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de koronavirüse karşı oldukça önemli bir mücadele veriliyor. Alınan önlemler karşılığını vermeye başlarken, sayılarda pozitif bir etki oluştu. Bu durum her ne kadar olumlu görünse de uzmanlardan "tedbirli olmaya devam" mesajı geldi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili olarak Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. "Şu anda alınan tedbirlerin, kısıtlamaların belli bir kademeyle ortadan kalkması tamamen bize bağlı" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"SIKICA DEVAM ETMELİYİZ"
"Biz vatandaşlar olarak bu kurallara uyarsak normale en kısa sürede döneriz. Bu salgın ile başka türlü mücadele mümkün değil. Değişik nedenlerle sorun yaşayan ülkelerde örnekleri var. İkinci dalga ortaya çıkabiliyor. Bu da rehavete kapılmaktan ve tedbirleri gevşetmekten. Biz mevcut durumu korumalıyız. Rakamlarımız iyi. Daha da iyi olması için hiç gevşemeden sıkıca devam etmeliyiz.

Tedbirlerde bir gevşeme olursa süreç çok uzar. Vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı. Birkaç gün yasak sürecinde çok sıkı tedbirlere uyup, sonrasında hemen tedbirsizce sokağa koşmak olmaz.  Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ne zaman ‘Bu salgın bitti, normale dönüyoruz’ derse o zaman normale dönülür. Ayrıca olay bizde bitmiyor. Komşu ülkelerde de dünyada da bitmesi lazım. Doktorlar, bilim insanları ellerinden geleni zaten yapıyor. Bizlere düşen Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına kulak vermek ve söylenenleri harfiyen uygulamak. Zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmayalım, çıkarken de maske ve sosyal mesafe gibi kuralları mutlaka uygulayalım." (HÜRRİYET)

Bu haberler de ilginizi çekebilir