• DOLAR 32.42
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2384.172
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik destek paketleri hakkında ayrıntı verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evden çalışma sürelerini de 27 Mayıs'a kadar uzatıyoruz.

Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili planlarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Salgınla mücadele için aşama aşama hayata geçirdiğimiz tedbirlerin tüm kesimler üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek için pekçok paketi devreye soktuk.

Verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu. Sıkıntılı günlerde milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik. Yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza 22,3 milyar liralık kaynak tahsis edildi. Esnafımıza 8, 4 milyar lira finansman tahsisi yapıldı.

Kreadi Garanti Fonu kefaletiyle çoğunluğu KOBİ olmak üzere firmalarımız finansman desteği aldı. Maaşların asgari ücrete kadar olan bölümünü kısa çalışma ödeneğinden karşılamaya başladık.

1 milyon 360 bin vatandaşımıza ödemeleri yapılmıştır. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara 1777 lira gelir desteği sağladık.

Mücbir sebep kararı alan iş yerlerinin 40 milyar liralık sigorta prim ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. 2 milyon 100 bin haneye ardından 2 milyon 300 bin haneye biner lira nakdi destek verdik.

Herhangi bir ön şart aramaksızın başvuran herkese biner lira yardım yapacağımız üçüncü bir destek paketini devreye aldık.

Salgın krizi sonrası küresel sistemin çarpıkları ile birlikte ülkemizdeki siyaset anlayışı köklü bir sorgulamaya tabi tutalacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir