• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Gaziantep'te fırın ve marketlerde gıda denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gıda kontrolleri kapsamında, İl Müdürü Mehmet Karayılan'ın öncülüğünde 70 personel ile Ramazan ayında vatandaşların en çok alışveriş yaptığı yerler olan kent merkezindeki fırın ve marketler denetlendi.

 

Denetimlerde iş yerlerinin temizliği, ekmeklerin gramajları, raf düzeni ve özellikle ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi.

İlk olarak Şehitkamil ilçesi Beykent Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir fırını denetleyen ekipler, fırında personelin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etti.

Söz konusu fırına ekmeği gramajından daha düşük sattığı gerekçesiyle para cezası uygulayan ekipler, bazı ürünlerden numune aldı.

Aynı mahallede bulunan bir markete de giden ekipler, burada yaptıkları denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün tespit etti.

Bazı ürünlerin yüksek fiyattan satıldığını ve hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edilen markete para cezası kesildi.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, denetimleri halkın sağlığı için yaptıklarını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla fırın ve marketleri mercek altına aldıklarını belirten Karayılan, 148 işletmeyi denetlediklerini ve 2 işletmeye toplam 47 bin 500 TL para cezası uyguladıklarını belirtti.

Denetimleri fırın ve marketlere yönelik yaptıklarını anımsatan Karayılan, “İşletmecilerimize bazı noktalarda uyarılarda bulunarak, daha titiz davranmalarını söyledik. Bazı eksiklikler vardı ama art niyetli olan eksiklikler değildi. Bunlarla birlikte ekmeklerin gramajlarını kontrol ettik. Bu konularda eksiklik gördüğümüz her şey için tutanaklarımızı tutarak gerekli yasal işlemleri uyguladık. Zaten en önemlisi bu her şeyden önce kul hakkıdır buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim üstümüze düşen görev bu tür denetimleri sık yaparak eksiklikleri ve yanlışları gidermektir.” dedi.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir