• DOLAR 32.674
  • EURO 35.418
  • ALTIN 2505.004
  • ...
Mardin İmam Hatipliler Derneğinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” dediği için bir kesimin bilinçli saldırısına uğrayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, yurdun dört bir yanında destek yağıyor.

Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın hutbede zina ve eşcinsellikle ilgili söylemiş olduğu şeyler İslam dininin bir gereği olduğunu belirterek kendisine suç duyurusunda bulunan oluşumların toplumda edepsizliği ve ahlaksızlığı yaymaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Yılmaz, “Bizler, ‘dünyanın bozulan dengesini düzeltmek İslam ile mümkündür. İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve insana zarar, helal kıldığı şeylerde de temizlik ve insana fayda vardır. İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, lutiliği ve eşcinselliği de lanetliyor. Nedir bunun hikmeti; hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir.’  diye haykıran ve kendi sözünü değil de Kur’an’ın hükmünü söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanındayız, hocamız yalnız değildir.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir