• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Türkiye'nin korona sonrası tahliye haritası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da patlak veren ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke, yılbaşından bu yana önce Vuhan'dan ardından da virüsün Çin'den sonra en fazla can kayıplarına yol açtığı İran ve İtalya'dan, vatandaşlarını tahliye etmek için seferber oldu.

EN KAPSAMLI TAHLİYE TÜRKİYE'DEN
Ocak sonu ve şubat başında Vuhan'daki vatandaşlarının tahliyesi konusunda acil adım atan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin Vuhan'a gönderdiği uçak; 1 Şubat'ta 32'si Türkiye, 6'sı Azerbaycan, 3'ü Gürcistan ve 1'i Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 kişiyi şehirden çıkardı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden dönmek isteyen 2 bin 807 Türkiye vatandaşının tahliye işlemlerinin tamamlandığı, vatandaşların 14 gün boyunca misafir edilecekleri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirildiği açıklandı.

70'ten fazla ülkeden 39 binden fazla vatandaş getirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, birinci aşamada 70'ten fazla ülkeden 39 binden fazla Türkiye vatandaşının Türkiye'ye getirildiğini ve tahliyelerin devam edeceğini söyledi.

59 ÜLKEDEN 195 UÇUŞ PLANI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının tahliye operasyonunun detaylarını anlattı. 59 ülke için 195 uçuş planı yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yurt dışındaki vatandaşların ramazan ayı ve bayramını aileleriyle geçirebilmesi için başlatılan tahliye operasyonunun detaylarını anlattı.

Bu kapsamda başlayan operasyonun birçok bakanlık ve kurumun iş birliğinde gerçekleştirildiğini anlatan Oktay, "Şu anda 73 ülkeden müracaat eden 26 bine yakın vatandaşımız var. " ifadelerini kullandı.

Türkiye dışında ise Avrupa'dan vatandaşlarını bu ölçekte tahliye eden bir ülke olmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir