• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Ramazan'ın vazgeçilmesi çiğköfte, sokağa çıkma yasağında evlere servis ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çiğköftecilerin lokanta statüsünde olduğu için açık olduklarını ve sokağa çıkma yasağında Ramazan ayının başlamasıyla evlere paket servisi yaptıklarını belirten çiğköfte ustası Sait Apaydın, çiğköftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını söyledi.

 

Ramazan ayının başlamasıyla uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağında, yasaktan muaf olanların iftar için kendilerinin gelip çiğköfteyi aldıklarını söyleyen Apaydın, yasak kapsamında olanların siparişleri ise kendilerinin kurye yardımıyla evlerine teslim ettiklerini söyledi.

Ramazan ayında evde istirahat ederek çocuklarıyla zaman geçirmek istediklerini ancak ailelerini geçimini temin etmek için çalışmak zorunda olduklarını belirten Apaydın, oruçlu çalışmanın da ayrı bir ibadet olduğu bilinciyle çalıştıklarını söyledi.

Apaydın, sokağa çıkma yasağından muaf tutulduklarını ve sadece paket servisi ve gel al götür olarak çalıştıklarını söyledi.  İçeriye servis yapmadıklarını belirten Apaydın, isteyenlere siparişlerini adreslerine teslim ettiklerini söyledi.

“Çiğköfte mübarek Ramazan ayının vazgeçilmezidir”

Çiğköftenin mübarek Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğuna dikkat çeken Apaydın, “Çiğköfte hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hem de acısıyla baharatlarıyla yemeğin yanında bir ben olarak vazgeçilmez oluyor. Yeşilliğiyle menüsüyle iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.” diye konuştu.

“Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar gelip çiğköfte alıyorlar”

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanların gelip çiğköfte aldıkları dışında günde ortalama 25-30 siparişi telefonla aldıklarını söyleyen Apaydın, “Ramazan ayının başlamasıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı 4 gün içerisinde günde 25-30 sipariş alıyoruz. Tabi sokağa çıkma yasağını delerek gelip çiğköfte alanlarda var ama çoğunlukla kargo, eczane, market çalışanları ve resmi görevliler gibi sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar gelip alıyorlar. Ama sokağa çıkma yasağından dolayı evlerinden çıkamayanlar veya kronik rahatsızlığı bulunanlar bizleri telefonla arayarak sipariş verdiklerinde en geç yarım saat içerisinde kurye aracılığı ile adreslerine teslim ediyoruz.” dedi. 

“Oruçlu çalışmak ayrı bir ibadettir, bunun feyziyle çalışıyoruz”

Apaydın, son olarak şunları söyledi: “Ramazan ayında insan bünyesinin zayıf olduğu bir dönemde biz de herkes gibi evde istirahat ederek çocuklarımızla zaman geçirmek isteriz ama ailemizi geçindirmek için çalışmak zorundayız. Elhamdülillah oruçluyuz. Oruçlu çalışmak da ayrı bir ibadettir. Tabi bunun feyzi ve bereketini umarak bunun bilinci içerisinde çalışıyoruz. Rabbim herkese sağlık versin ve herkesin orucunu kabul etsin inşallah.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir