• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Suriye`de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye`ye sığınan Suriyeli sayısı her geçen gün artmakta. Türkiye`de bulunan sivil toplum kuruluşları, Türkiye`ye gelen Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kampanyalar başlatarak hayırsever vatandaşlardan yardım toplamaya başladılar.

 

Türkiye`ye gelen Suriyelilere yardım etmek amaçlı bir yardım kampanyası da Veren El Derneği Mersin Temsilciliği tarafından başlatıldı. Veren El Derneği Mersin temsilciliği, başlatılan kampanya hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını derneğin Mersin Temsilcisi Muzaffer Tunç okudu.

 

Ölü Sayısı 60 Bine Ulaştı
Tunç, derneğin geçmişte de bu tür yardımlar yaptığına kısaca değindikten sonra Suriye`de yaşanan insanlık dramına dikkatleri çekti. Tunç. \"Çatışmalar 21 ayı geride bırakmış, ülkede tam bir trajedi yaşanmakta. Suriye`de olayların başladığı 2011 Mart`ından bu yana toplam ölü sayısı 60 bine ulaştı. Bu rakamın 4 bini aşkın çocuklar ve kadınlardır. Evini, barkını terk ederek yurt dışına çıkan 3 milyona yakını Suriyeli var. 2007 verilerine göre 17 milyon nüfuslu Suriye için bu rakam azımsanamaz\" diye söyledi.

 

Tüm Hayırseverlerden Yardım Talep Ediyoruz
Tunç açıklamasına şöyle devam etti: \"Kış geldi. Soğuklar kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Bu havada yaşamak zorlaştı. Hele çadır kentlerde kalanların sayısı 160 bine dayanmış. Ülkemize sığınmış kardeşlerimize \"Suriye için 1 ekmek 1 Bataniye\" diyerek 41 TIR hedefi ile yola çıktık\" diye belirtikten sonra şunları da ekledi, Mersinli bütün hayırseverleri iyilik kervanına el uzatmaya, desteğe ve katkıya çağırıyoruz. Kardeşlerimizin acilen ihtiyaç duyduğu, un, battaniye, 1. el giysi, yorgan vb. malzemelerdir\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir