• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
``Bir Ekmek Bir Battaniye`` Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep`in Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yanında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler, çevreden topladıkları odun ve tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor. Çoğunluğu terlikle dolaşan kimi çocukların ayaklarında çorapları bile yok.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) bölgedeki Suriyelilere yemek ve çadır yardımında bulunuyor. İHH`nın kurduğu mutfakta günde ancak bir çeşit yemek verilebilen Suriyelilerin yeni çadırlara da ihtiyacı var.

İHH Esselame Sınır Kapısı Sorumlusu Serkan Öktem, ``Kış Geldi.. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye`` kampanyası kapsamında, İstanbul`dan Suriye`ye gelen yardım tırlarını Halep ve köylerine ulaştırdıklarını ifade etti.

Öktem, ``İlerleyen günlerde 15 tır daha gelecek. Vakıf olarak Suriye`de ve Kilis`te bulunan Suriyeli misafirlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu kriz en kısa zamanda biter ve bu insanlar evlerine geri dönerler`` dedi.

7 tır Suriye`ye doğru yola çıktı

``Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye`` kampanyası kapsamında Düzce Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı`nca düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 7 tır, dualar eşliğinde Suriye`ye doğru yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Ali Kasım ``10 günlük kampanyamızın sonunda 5 tır dolusu yani 126,5 ton un, 1 tır dolusu yani 2 bin 250 adet battaniye topladık ve bugün yardım dolu tır sayımız 7`ye çıktı. Kısa süre önce büyük depremler yaşadık ve 40 saniyede yardım alan el olduk. Şimdi Düzce halkı nereye ne kadar yardım yapacağını çok iyi biliyor`` şeklinde konuştu.
 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir