• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Hamas, büyük şeytan ABD'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, Büyük şeytan ABD'nin Batı Şeria'yı ilhak etme konusunda sergilediği tutumunun yasadışı ve gayrimeşru olmasının yanı sıra uluslararası kanun ve kararlara da aykırı olduğunu söyledi.

Batı Şeria topraklarının ilhak kararını siyonist çetelere bırakan işgalci ABD'nin böylelikle işgali örttüğüne dikkat çeken Murre, "ABD'nin, sadece israilin maslahatını gözetmekle kalmayıp Filistin halkımızın tarihsel çıkarlarını ve haklarını görmezden gelerek takındığı tavrı reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, işgalci ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun açıklamasını sert bir dille kınayan ve "Böyle bir adım atılması halinde elimiz kolumuz bağlı durmayız" diye tepki gösteren Mahmud Abbas, işgal rejiminin Batı Şeria topraklarını ilhak etmesi halinde, siyonist çete ve ABD ile anlaşmaları geçersiz kabul edeceklerini belirtti.

Pompeo, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın bazı bölgelerinin ilhakı konusunda nihai kararı işgal rejiminin vereceğini ve Washington'un bu hususla ilgili görüşünü siyonist işgal rejimine özel olarak ileteceğini ifade etmişti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir