• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya'da yeni bir gasp yöntemi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğruhaber/Moskova
Covid-19 kapsamında alınan yeni uygulamalar nedeniyle zor duruma düşen ve hükümetten herhangi destek ve yardım alamayan bazı Rus vatandaşları, gelir elde etmek için illegal ama bir o kadar da ilginç yollara başvurmaya başladı.

Otoparktaki pahalı arabalarının camlarını kırarak, “Eğer arabanın aniden alev almasını istemiyorsan veya lastiklerin yırtılmasını istemiyorsan bıraktığım hesap numarasına 2 bin ruble ( 240 TL) para gönder” diye yazı bırakıyorlar. Ayrıca, “Arabanın plaka numarasını yazmaya unutma, yanlışlıkla arabana yine hasar vermeyelim” diye de ek not bırakıyorlar.
Rus kamuoyu şimdi, bunun yeni bir gasp yöntemi mi yoksa bunu yapanların gerçekten zor durumda oldukları için başvurdukları bir yöntem mi diye tartışıyor.

Gayr-ı resmî görüşlere göre Rusya’nın genelinde yaklaşık 25 milyon insan covid-19 kapsamında alınan karantina kararıyla birlikte işsiz kaldı. Bu insanların günlük kazandıklarıyla yaşayan insanlar olduğu belirtiliyor. Devletin bu kesim ile alakalı şimdiye kadar herhangi bir uygulama veya bir destek kampanyası veya yardım gibi girişimi söz konusu olmadı.

Ayrıca, Rusya genelinde trafik denetleme sistemiyle izin kağıdı olmadan araba ile dışarıya çakan ve 5 bin ruble ceza kesilen araç sahiplerinin haftalık sayısı 250 bin kişi. Rusya’da araba ile dışarıya çıkmak için özel izin, yaya çıkmak için ayrı izin alınması gerekiyor. Devletin elde ettiği ceza geliri 1 milyar 250 milyon ruble.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir