• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Eylemci İşçiler, Başhekimi Çıldırttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Uludağ Üniversitesi hastanesi çalışanları taşeronlaşmaya karşı isyan etti. Bin 370 işçi, Adana Balcalı Hastanesi`ndeki işçilerle yönetim arasında yaşanan mutabakatın aynısının Uludağ Üniversitesi`nde de yapılması için eylem düzenledi. 4. İş Mahkemesi`nde `Uludağ Üniversitesi çalışanları` olarak kararın çıktığını öne süren işçiler, hastane önünde saatlerce protesto gösterisi yaptı. Slogan atan işçiler, hastanede işlerin aksamasına sebep oldu.


İşçiler adına konuşan Derya Öztürk, taşeron işçiliğe karşı olduklarını belirterek, "Biz bu şekilde çalışmak istemiyoruz. Adana`da yapılan mutabakatı biz burada da yapmak istiyoruz. 4. İş Mahkemesi`nde süren mahkeme kararımız var. Biz taşeron firmanın işçileri değiliz. Biz Uludağ Üniversitesi çalışanıyız. Hastanede temizlik işçisinden otomasyon görevlilerine kadar işçiler bulunuyor. Hepsinin derdi aynı. Biz uzlaşma yapmak istiyoruz. Önümüzdeki kasım ayında ihale yapılacağını söylüyorlar. Biz ihalenin yapılmasını değil, işçilerle üniversite arasında mutabakatın imzalanmasını talep ediyoruz" dedi.

BAŞHEKİMİN ÇILDIRDIĞI AN
İşçilerin eylemi sebebiyle hastane önüne gelen ve çalışanlarla yarım saat boyunca konuşan Hastane Başhekimi Tahsin Yakut, bu yolun adli merciler tarafından çözülebileceğini söyledi. Konunun yüzde 70`inin tamamlandığını belirten Yakut`un açıklaması esnasında bazı sendika üyeleri tepki gösterdi. Seçim öncesi böyle bir eylem yapılarak provokasyon yapılacağına yönelik kendisine duyumlar geldiğini söyleyen Yakut, "Bu mahkeme kararı, Yargıtay`ın da onadığı bir karar. Bu çok kolay bir şey. Bu konuyu herhangi bir sendikanın bir avukatı ve hukukçuları bir saat içerisinde yapsa iş çözülür. Size acı çektirmek gibi bir durumum yok.

Hukukçularınızı alın, bu işi mahkemelerde halledelim. Bu işin yüzde 60-70`i mahkemelerde bitti. Bizi yüzde 30 riske eden kısım var. Biz sizle birlikteyiz. Bu konuyu mahkemede halledelim. Bize inanın. Bu tür eylemler yapılacağı haberleri geldi. Bana `seçim provokasyonu yapılacağını` söylediler. Benim gizleyecek, saklayacak hiçbir şeyim yok. Ben size, `İhale yapacağız` diye bir şey söyledim mi? Biz doktoruz, biz en kötü ihtimalleri düşünerek davranırız. `İhale için hazırlık yapıyoruz` demiştim. Biz de sizinle birlikteyiz" şeklinde konuştu.


Konuşması esnasında bir işçinin bağırarak tepki göstermesi sebebiyle Başhekim Yakut, "Bunun adını verin. Ölsem de seni işe almayacağım. Lütfen işlerinize dönün" diyerek tepki gösterdi.


Konuşmaların ardından devam eden eylem, bazı hasta yakınlarının da tepkisini çekti.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir