• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Mardinli vatandaşlar camiler kapalı olduğu için Ramazanı buruk bir sevinçle karşılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Midyat ilçesinde 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı pazara çıktı. Esnafın da büyük çoğunluğu dükkânlarını açarak halka hizmet vermeye devam ediyor.

İLKHA muhabirine konuşan esnaf ve vatandaşlar Ramazanı her zaman ki gibi sevinçle karşıladıklarını ancak salgın nedeniyle camilerin kapalı olmasından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler.

"Herkesten virüsün gitmesi için dua etmelerini istiyorum"

Vatandaşlardan Muhammed Deniz, "Bildiğiniz gibi tüm dünyayı saran virüs nedeniyle kötü günler yaşıyoruz. Ramazana birkaç gün kaldı ve camilerimiz kapalı. Büyük bir burukluk içerisinde geçiyor günlerimiz. İnşallah bu Ramazan geldiği zaman bu virüsün Allah'ın (Celle Celalühü) izniyle aramızdan gitmesini diliyoruz. İnşallah Perşembe günü sahura kalkacağız. Cuma günü inşallah orucumuzu tutacağız. Bunun için bütün İslam âlemine sesleniyorum. Bu virüsün Allah'ın izniyle hemen gitmesi için dua etmelerini istiyorum." şeklinde konuştu.

"Virüs nedeniyle işlerimiz düştü ama yine de Allah'a çok şükür"

Esnaftan Hüseyin Ece, "Elbette ki Ramazan-ı Şerif'in gelmesi her seneki gibi bizim için sevindirici. Ama camilerin kapalı olması nedeniyle sadece kalbimiz biraz buruk. Teravihlere gidemeyeceğiz, ibadetlerimizi camilerde eda edemeyeceğiz. Ama bu burukluk bu ibadetlerimizi yerine getirmemize engel değil. Biz şahsen evde teravihlerimizi cemaatle kılmayı düşünüyoruz. Biz programımızı o şekilde yapmışız. Daha önce ibadetlerimizi nasıl camide eda ediyorduysak, şimdi de evlerimizde eda etmeye devam edeceğiz. Virüs nedeniyle işlerimiz düştü ama yine de Allah'a çok şükür. Ramazanda ve sonrasında işlerimizin açılmasını umut ediyoruz. Temennimiz o şekilde." diye belirtti.

Vatandaşlardan Cengiz Keleş, "Bu hastalıktan dolayı kötü geçiyor, ama inşallah bu virüs gidecek ve Allah (Celle Celalühü) şifa verecek. Zaten ilk üç günü yasak nedeniyle evde geçireceğiz. Bazılarımız için evde kalmak güzel ama hastalık kötü. Herkese acil şifalar diliyoruz. Allah'tan yardım diliyoruz." dedi.

"Teravihlerimizi ve diğer ibadetlerimizi evlerimizde yapacağız"

Giyimciler çarşısı esnafından Mehmet Emin Dilek ise, "İnşallah Ramazan-ı Şerif'in bereketini mutlaka tadacağız. Bunu bekliyoruz. İnşallah Ramazan ayında bu virüsten kurtuluruz. Çünkü bereketli bir ay. Herkesin dualarını bekliyoruz. Allah'tan dileğimiz odur. Teravihlerimizi ve diğer ibadetlerimizi evlerimizde yapacağız. Bu konuda din âlimleri bizleri bilgilendiriyorlar. Bu da bir vesiledir, inşallah bundan bir ders çıkarmamız gerekir. Hayırlısı Allah'tan. Dileğimiz inşallah tez zamanda bu beladan kurtuluruz. Güzel şeyler olur. Bu da Allah'ın bir vergisidir. Ders çıkarmalıyız. Şimdiden herkese iyi ramazanlar dileriz."

"Camilerimizin kapanması ibadet etmeyeceğimiz anlamına gelmez"

Cami müezzini Abdulhalim Bozkurt, "Camilerimizin kapanması ibadet etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Camilerimiz kapalı olabilir. Bu da tabi ki Allah'ın bir musibeti bir imtihanı. Bununla ilgili Allah Kur'an-ı Kerimde buyuruyor ki, sizi bazı şeylerle imtihan edeceğiz. Bu virüste onlardan biridir. Bir Hadis-i Şerifte ise Efendimiz, "Eğer insana verilen hastalıklar, ölümler verilmese ve acziyetleri olmasa insanoğlunun başı kibirden eğilmezdi…". Ramazan-ı Şerif-i en güzel şekilde geçirebilmemiz için evlerimiz müsait durumda. Ailemizle beraber en az bir hatim okumamız gerekiyor. Tavsiye ediyorum demiyorum, çünkü mutlaka olması gereken bir şeydir. Camiler şimdiye kadar açıktı, camilere Müslümanlar az gidiyordu. Belki de bunun kıymetini bilmek için Allah-ü Teâlâ bize böyle bir imtihan verdi. İnşallah bu süreçten sonra kıymetini bilip Ramazanda daha çok ibadetlerimize sarılacağız. Normal vakitlerde de camilere 1-2 kişi değil de daha çok kişi gideriz. Camilerimiz dolup taşacaktır inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir