• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Memur-Sen:  Sağlık çalışanlarının yemek sorunu çözülsün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş’un imzasını taşıyan yazılı açıklamada kamu görevlilerinin ve özellikle sağlık çalışanlarının virüse karşı verdiği mücadeleye dikkat çekildi.

Açıklamada hayatları pahasına yoğun bir mücadele ve gayret gösteren ve bu nedenle de ailelerini korumak için evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarının bir süredir kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde kaldıkları belirtildi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerinde kurulu bir yemek düzeninin olmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının beslenme sıkıntısı çektiği ifade edilen açıklamada, sağlık çalışanlarının kendi imkanlarıyla aperatif yiyecekler ile beslenmeye çalıştıkları vurgulandı.

Bağışıklık sistemi ve dirençlerinin güçlü olması gereken dönemde bu soruna karşı çözüm çağrısında bulunan açıklamada “Bu itibarla, pandemi sürecinde misafirhanelerde vb. tesislerde kalan, covid-19 virüsüne karşı mücadele eden sağlık çalışanlarımızın beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında, virüs salgınına karşı devletimizin yetkili organlarınca başarılı bir şekilde yürütülen süreç yönetiminin sekteye uğramaması adına gerekli iş ve işlemlerin tarafınızdan yerine getirilmesini beklediğimizi ifade eder saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir