• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin’de ada çayı ekimine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğünde “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor 2020 Yılı Projesi” kapsamında “Kadın Çiftçiler Eliyle Ada Çayı Mardin’de” projesi Mardin merkez Artuklu İlçesi Eroğlu Mahallesinde hayata geçirildi.

Kadın çiftçi Süreyya Demir’in 2 dekar arazisinde dikimini gerçekleşen adaçayı ile ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Mardin il Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Proje amacı, köylerde adaçayı yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlamak ve bu amaçla hem yöre çiftçisine hem de ülkemize gelir getirecek faaliyetler ile tarımsal kalkınmayı sağlayarak istihdam yaratmaktır. İlimizde adaçayı yetiştiriciliği ile ürün desenini arttırmaktır. Çiftçinin gelir düzeyini artırarak bölge ekonomisine katma değer sağlamaktır. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olabilecek çiftçilerin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırmaktır. Projenin kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması amaçlanmaktadır.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir