• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Gaziantep’te yasağın ikinci gününde de sessizlik hâkim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında, geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağının uygulandığı Gaziantep’te, bu hafta da kentteki cadde, sokak, meydan ve parklar boş kalırken, vatandaşlar yasağa uyarak evlerinden çıkmadı.

 

Türkiye'nin en kalabalık kentlerinden olan Gaziantep’te yasak nedeniyle büyük bir sessizliğin hâkim olduğu görüldü. Yasağın geçerli olduğu kentte vatandaşlar sessiz bir sabaha uyanırken, kentin en işlek caddeleri, sokakları ve meydanları yasak nedeniyle vatandaşların sokağa çıkmamasından dolayı boş kaldı.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, sokak ve caddelerde kuş sesleri yükseldi. Kent genelinde insan ve araç yoğunluğu da en düşük seviyeye ulaşırken, ana caddelerde ve mahallelerde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri oluşturdukları noktalarda uygulama yaptı.

Kontrol noktalarında ve kent genelinde devriye gezen polis ekipleri, trafiğe çıkan sürücüleri denetledi. Sürücüleri durdurarak kimlik kontrolü yapan ekipler, kontrollerde sürücülerin sokağa çıkma yasağına aykırı davranıp davranmadıklarını sorguladı.

Uygulama noktalarında yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istenirken, yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışanların işe gitmesine izin verildi.

Polise kimliklerini gösteren yasağı kapsamayan kamu ile özel kurumlarda çalışanlar, yapılan kontrolün ardından yollarına devam etti.

Polis ekipleri, ara sokak ve mahallelerde de devriye atarak, vatandaşları dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

Kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşları, eczaneler, su dağıtım yerleri, fırınlar, veteriner merkezleri ve sağlık merkezleri açık kaldı. Diğer tüm iş yerlerinin kapalı olduğu kentte, bazı vatandaşlar fırınlardan ekmek aldıktan sonra evlerine döndü.

Gaziantep Valiliği koordinesinde kurulan ve yaklaşık 20 bin kişinin görev yaptığı Vefa Destek Grubu ekipleri de ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşların ekmek, gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını temin ediyor.

Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uyduğu görülürken, yasak kentin tüm noktalarında hissedildi.

Öte yandan, Nizip ilçesi başta olmak üzere kentin diğer ilçelerinde de yasak nedeniyle cadde, sokak ve meydanların boş kaldığı ve vatandaşların yasağa uyduğu görüldü.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir