• DOLAR 32.76
  • EURO 35.51
  • ALTIN 2492.081
  • ...
Sokağa çıkma kısıtlanması bu hafta sonu Malatya’ya nasıl yansıdı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı, 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta geçen hafta sonu uyguladığı sokağa çıkma yasağı, bu hafta sonu da devam etti. 30 Büyükşehir içerisinde bulunan Malatya’da geçen hafta sonu vatandaşların kısmi olarak sokağa çıkma yasağını uymadıkları görülmüştü. Vatandaşların bu hafta sonu sokağa çıkma yasağına uydukları görülürken sadece resmi kurumlarda nöbeti biten sağlık çalışanları ve yasak kapsamında bulunan işletmelerde çalışanları sokakta olduğu görüldü.

Fırıncılar, vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için mahallelerde ekmek sattıkları görülürken ekmek alan vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Ekmek fabrikaları ve fırıncı esnafı ise açık olmalarına rağmen iş yapamadıklarından yakındı.

Sokağa çıkamayan vatandaşlardan bazıları evlerinin balkonlarında oturdukları, bazı erkeklerin ailelerine temizlikte yardımcı oldukları bazılarının ise oturdukları yerde uykuya daldıkları görüldü.

Sokağa çıkma yasağı çerçevesinde karadan süren denetimlerin yanı sıra havadan da drone ile kontroller yapılıyor.

“Hem işimizi yapıyoruz hem de vatandaşların ihtiyacını karşılıyoruz”

Sokağa çıkma yasağından dolayı mahallelerde ekmek sattıklarını söyleyen Murat Avar, “Ekmek bizlerin temel ihtiyacıdır. Malum yasaktan dolayı vatandaşlar evlerinden çıkmadığı için mağdur olmamaları için ekmeği kapılarına getiriyoruz. Bu şekilde hem işimizi yapıyoruz hem de vatandaşların ihtiyacını karşılıyoruz.” dedi.

“Ekmeği kapımıza kadar getirdiler”

Sokağa çıkma yasağından dolayı her yerin kapalı olduğunu ve evde ekmek kalmadığını söyleyen vatandaşlardan Hamdullah Aslan, “Sağ olsunlar ekmeği kapımıza kadar getirdiler. Bende ekmek ihtiyacımızı gidermek için çıktım. Herhalde sokağa çıkma yasağı bitene kadar ihtiyacımızı bu şekilde karşılayacağız.” diye konuştu.

“Ekmeği alıp eve çıkacağım”

Ekmek almaya yetişemeyeceği korkusuyla alelacele evden çıktığı için maske takamadığını söyleyen Semra Dönmez de şunu söyledi:

“Coronavirus salgınından korunmak için hem sokağa çıkma yasağına uyuyoruz. Allah (Celle Celaluhu) razı olsun ekmeği kapımıza kadar getirdiler ekmeği alıp eve çıkacağım.”

“Önemli olan evdeki zamanı boş geçirmeyip değerlendirmektir”

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına uydukları için dışarıya çıkmadıklarını söyleyen Osman Sarıkaya, “Hem kendi sağlığımız, hem de halkın sağlığı için kurallara uymamız gerekir. Evde vaktimiz değerlendiriyoruz. Namaz vakitleri girildiğinde namazımızı kılıyoruz, kitap ve Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Bazen çocuklarla oyun oynuyoruz. İnsan evde olabilir ama evde de yapılacak çok şey var. Önemli olan evdeki zamanı boş geçirmeyip değerlendirmektir. Vaktini değerlendirmek, akşama kadar elinde telefonla ya da öğleye kadar uykuyla geçirmek doğru değildir, bilgi ile değerlendirmek bence daha iyidir. Ayrıca evin içerisinde spor da yapılabilir. İnsan ister faaliyetleri genişletebilir.” diye konuştu.

“Açık olmamıza rağmen ekmek satılmıyor”

Açık olmalarına rağmen satış yapamadıklarını söyleyen fırıncı esnafı Hüsnü Murat Deribaş, “İşyerimi açmışız ama boş oturuyoruz. Ekmeğimiz olduğu yerde duruyor, satılmıyor. Boş boşuna açtığımızı söyleyebilirim. Satmak için servislere verdik onlarda satılmadığı için ekmeği geri getirdiler.”diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

İşten geldiğini ekmek alıp eve gideceğini söyleyen sağlık çalışanı olan Hemşire Kübra Oğuz, eve geçip istirahat edeceğini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir