• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Arap Birliği Yarın Kahire`de Toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği dışişleri bakanları yarın Mısır`ın başkenti Kahire`de Lübnan hükümetinin çağrısı üzerine olağanüstü toplanacak.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Hilli, Lübnan`ın talebi üzerine gerçekleştirilen yarınki toplantıda Lübnan`daki Suriyeli mültecilere yardım konusu, Suriye krizi ve krizin komşu ülkelere yansımaları ile bu ülkelerde bulunan Suriyeli sığınmacıların durumlarının görüşüleceğini kaydetti.

Hilli, Filistin sorununundaki gelişmelerin farklı açılardan ele alınacağını ve Filistin yönetimine mali destek sağlanması konularının da zirvenin gündeminde olduğunu belirtti.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr`ın, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevde ile Suriye`deki gelişmeler ve Filistin meselesini görüştüğü bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Amr`ın mevkidaşları Faysal ve Cevde ile telefon görüşmesi yaptığı, görüşmede yarın Kahire`de gerçekleştirilecek Arap Birliği zirvesine hazırlık mahiyetinde Suriye krizi ve Filistin meselesinin çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir