• DOLAR 32.184
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2439.651
  • ...
SON DAKİKA
DSÖ: Trump'ın,  sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans sistemiyle basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Ghebreyesus, DSÖ'nün sadece Covid-19’a karşı mücadele vermediğini, çocuk felci, kızamık, sıtma, Ebola, HIV, tüberküloz, yetersiz beslenme, kanser, diyabet ve daha pek çok hastalık konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ghebreyesus, “DSÖ, ABD'nin fonlarının durdurulmasının çalışmalarımız üzerindeki etkisini gözden geçiriyor. Ortaklarımızla bütçemizde oluşacak açıkları kapatmak ve çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesini sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışacağız.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Coronavirus ile Mücadele Görev Gücü basın toplantısında, “Çin'in tezlerini savunmakla” ve “Vuhan'da salgının nasıl yayıldığına ilişkin güvenilir bir soruşturma yapmamakla” suçladığı DSÖ için, “Onca yılın ardından artık en temel görevini yerine getiremeyen Dünya Sağlık Örgütü sorumlu tutulmalıdır.” ifadesini kullanmıştı.

Örgütün Çin için çalıştığını ileri süren Trump, “Bugün yönetimime, Dünya Sağlık Örgütüne sağladığımız fonu durdurma talimatı veriyorum. Herkes orada neler döndüğünü biliyor.” açıklamasında bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir