• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
ABD`nin Camii ve Kur`an Düşmanlığı Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBKIR- Adana İncirlik Üssü`nde konuşlanmış işgalci ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde camiye girerek Kur`an-ı Kerimi parçalamalarına her kesimden tepkiler kesintisiz bir şekilde gelmeye devam ediyor. Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir`den geldi. Gökdemir, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ABD haçlı zihniyetinin Cami ve Kur`an düşmanlığının; ABD`deki siyasetin İslam ve Müslümanlara duyduğu kin, nefret ve onların ataları olan haçlıların izinde gittiğinin açık bir tezahürü olduğuna dikkat çekildi.
 
Hükümet Soruşturma Açmalı
Gökdemir yaptığı açıklamada, saldırıyı, işgalci ABD askeri üssünde Müslümanların kutsal değerleri olan cami ve Kuran-ı Kerim`in yırtılmasının yeryüzündeki Müslümanlar başta olmak üzere yedi milyarı aşkın insanlığa yönelik yapılan barbar bir saldırı olarak nitelendirdi.
 
Gökdemir yazılı basın açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Bizler yıllardır, ABD`nin işgal ettiği ülkelerde Afganistan, Guantanamo` ve Ebu Gureyb cezaevlerinde yaptığı işkencelerle, öldürdükleri insanların üzerine bevlettikleri ve camilere ayakkabılarıyla girerek insanları öldürdüklerini bu çirkeflikleri fotoğraflar çekip yayınlatmak suretiyle, Müslümanları aşağılamaya çalıştıklarını biliyoruz ve unutmadık, bunların yaptıkları ilk değil belki sonda olmayacaktır. Hükümet bir an önce soruşturmayı açmalı, özelikle Diyanet İşleri Başkanlığı acilen bir açıklama yaparak ABD zihniyetini lanetlenmelidir. Unutulmamalıdır ki; Müslümanların inanç değerlerine yapılan tüm zulümlere bizzat yapanlar kadar, bu zulme sessiz kalarak destek olanlar, ya da üstü kapalı bir şekilde arka çıkanlar da, çok büyük bir vebal altındadır. Müslüman halkların yönetici konumunda olan yöneticilerde biran önce ABD` nın kirli ve insanlık düşmanı politikalarının hizmetkârı olmaktan vazgeçmeli, İslam topraklarının işgal gücü konumunda olan İncirlik üssü derhal kapatılmalıdır. Aksi takdirde bütün vahşi saldırıların ve kanlı eylemlerinin ortağı olmaktan kurtulamayacaklardır."
 
Gökdemir, açıklamasının devamında "Yeryüzündeki İslam dininin en kutsal mekânları olan camilere yönelik dünyanın dört bir yanındaki tüm saldırı ve katliamlar başta olmak üzere, Adana`nın incirlik üssünün camisinin camlarını kırıp Kur`an-ı Kerimin parçalaması ve minberini yakarak vahşetini tertipleyenleri barbar ABD rejimini ve vahşi coni kuduz köpeklerini lanetliyoruz" dedi.
 
STK`lar Alçak Saldırıya Tepki Göstermeli
Gökdemir Sivil Toplum Kuruluşlarını alçak saldırıya tepki göstermeye davet ederek, "Tüm Müslümanların ve duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları buranın Irak değil, Türkiye olduğunu göstermeli, en kutsal değerlerimiz olan Kur`an-ı Kerimimize, Camilerimize Ezanlarımıza, ırz ve şereflerimize dil uzatan ABD rejimini lanetleyerek her türlü tepkilerini ortaya koymalarını" istedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir