• DOLAR 34.587
  • EURO 36.451
  • ALTIN 2957.866
  • ...
Hamas'ın Lübnan temsilcisi Bereke'den Filistin kamplarına sağlık bariyeri tedbiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Filistinli grupların kamptaki sağlık ve yardım kuruluşlarıyla koordinasyonlu bir şekilde hareket ederek salgının önlenmesine yönelik bir takım tedbirler geliştirdiklerine vurgu yaptı.

Geliştirdikleri strateji kapsamında, hastalığının kamplara girmesini engellemek için her kampın girişine "sağlık bariyeri" konuldu.

Sağlık bariyeri tedbiri ile kampa giren herkesin sağlık kontrolü gerçekleştiriliyor.

Bereke, kampların girişine yerleştirilen bariyerler sayesinde hem kamp dışından yabancıların içeri girmesinin hem de Coronavirus (Covid-19) salgınına yakalananların içeri girerek kamp sakinlerine de bulaştırmalarının önüne geçildiğini belirtti.

Salgınla mücadele bağlamında Lübnan Sağlık Bakanlığı ve kampların civarındaki belediyelerle ortak hareket ettiklerini belirten Bereke, şu ana kadar Lübnan'daki Filistinli mülteci kamplarında herhangi bir vakanın olmadığının altını çizdi.

Bütün bu önlemlere rağmen Filistinli gruplarının küresel salgına karşı mücadele etme konusunda yeteri imkânlara sahip olmadığına işaret eden Bereke, Filistinli mültecilerin sağlığını korumanın, UNRWA'nın birinci derecede asli görevi olmasına rağmen UNRWA'nın, şu ana dek hiçbir yardım girişiminin olmadığının altını çizdi.

UNRWA'nın ihmalkâr davranışlarının kabul edilebilir bir tarafı olmadığına tepki gösteren Bereke, şu açıklamalarda bulundu:

Söz konusu kuruma maddi destek veren devletler, Lübnan mülteci kamplarında zor şartlarda yaşayan ve şu an virüs tehdidiyle karşı karşıya kalan Filistinlilere acil yardımda bulunması ve görevlerini hakkıyla yerine getirmesi için UNRWA'ya baskı yapmalıdır.

UNRWA, BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kuruldu.

Şuan itibariyle Filistin içinde ve dışında 5,9 milyon Filistinli mülteci bulunduğuna dikkat çeken yorumcular, UNRWA'nın BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulduğunu hatırlatıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir