• DOLAR 32.856
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2430.494
  • ...
Sokağa çıkma yasağı sona erdi, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında cuma gecesi yayımlanan genelge ile Gaziantep'in de aralarında olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Gaziantep’te iki gün boyunca her yer boş kalırken, sokağa çıkma yasağının ardından güneşli havayı da fırsat bilen vatandaşlar, kendini dışarı attı.  

Yasak nedeniyle iki gün boyunca sessizliğe bürünen kentte cadde, sokak ve meydanlar da hareketlilik başlarken, hafta sonu evden çıkamayan vatandaşların haftanın ilk günün de etkisiyle soluğu çarşı ve pazarda aldı.

Yasağın bitmesinin ardından kentte insan yoğunluğunun en fazla olduğu Karagöz, Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan caddelerinde geçen haftalara göre ciddi bir yoğunluk oluştu.

Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olan Gaziantep’te havaların ısınmasının da etkisiyle “Evde Kal’ çağrısına uymayan vatandaşların cadde ve sokakları doldurması dikkat çekti.

Özellikle banka ve PTT önlerinde uzun kuyrukların oluştuğu kentte insanların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Yasağın ardından açılan market ve mağazalarda vatandaşların yoğun bir şekilde alışveriş yapması da dikkati çekti.

Havanın ısınmasıyla cadde ve sokaklara çıkan vatandaşların çoğunun maske takmayıp, sosyal mesafe kurallarına da uymadığı gözlemlenirken, uyarılara rağmen yine de sokağa çıkan vatandaşların, sosyal izolasyona uymaması uyarıları dikkate alan vatandaşların endişesine neden oluyor.

Vatandaşların virüs öncesindeki dönemi aratmayan kalabalığı dikkat çekerken, vatandaşlar polis ve zabıta ekipleri tarafından sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Öte yandan, banka ve PTT önlerinde, bazı kalabalık caddelerde, çarşı ve pazarlarda sosyal mesafe için her hangi bir önlem alınmamasına ise vatandaşlar tepki gösterdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir