• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım çalışması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat Belediyesi Kent Konseyi ve iş insanları, Coronavirus nedeniyle sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım çalışması başlattı.

150 TL’lik yardım fişi şeklinde yapılan yardımlarla aileler, belirlenen marketlerden istedikleri şekilde alışverişlerini yapabileceği belirtildi.

Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili konuşan Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, özellikle Coronavirus nedeniyle işlerini kaybeden, yevmiye ile çalışan ve dışarı çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü yaşlılara yardım edeceklerini söyledi.

Bedir, “Midyat Belediyesi Kent Konseyi olarak Coronavirus (Covid-19) ülkemizin tamamına yayılması ile birlikte birçok vatandaşımız mağdur duruma düşmüştür. Yevmiye ile çalışan elemanlara, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve şu anda evlerinden çıkamayan ve işini kaybetmiş insanlara ulaşıp bu yardımlarımızı dağıtmaya çalışıyoruz. Bazı iş adamlarımız ve biz katkıda bulunarak yaklaşık 500-600 haneye 150’şer liralık fişler dağıtmayı düşündük ve iki, üç gündür de dağıtmaya başladık. Bu şekilde elimizden geldiği kadar özellikle işini kaybetmiş ve yevmiye ile çalışan vatandaşlarımıza ulaşmaya ve yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir