• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Van'da "Dengê Mala" yarışması düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle sosyal hayatta yaşanan değişikliklerden dolayı evde kalmak zorunda olan vatandaşların, vakitlerini daha verimli ve keyifli geçirmeleri amacıyla kültür projelerine bir yenisini daha ekleyerek "Dengê Mala" adlı projesini hayata geçirdi.

Amaçlarının yörenin en önemli kültür değerlerinden biri olan "Dêngbeji" sanatının yeni nesillere ulaştırılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Aslan, halkın evlerinde güzel vakit geçirmelerini ve bu kültürü yeniden canlandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında vatandaşlar, 0-9 dakika arasında söyleyecekleri Kürtçe uzun hava türkülerini videoya alarak 13 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında kultur@ipekyolu.bel.tr adresine yollayarak başvuruda bulunabilecek.

İpekyolu Belediyesi tarafından oluşturulan jüri değerlendirme kurulu, videoların değerlendirilme işlemlerini tamamladıktan sonra yarışma sonuçlarının 30 Nisan tarihinde açıklanacağı, yarışmada birinci olana yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye de bağlama hediye edileceği bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir