• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
“Hayat dama sığar” yazılı yüzlerce uçurtmayla Adana semalarını süslediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklarıyla beraber etkinliğe destek veren vatandaşlar, bazı uçurtmaların üzerlerine “01 Evde”, “Hayat dama sığar” yazarak evde kalma çağrısına destek verdiler.

Salgın hastalık nedeniyle sokağa çıkma yasağının alınmasının ardından çocuklarına moral olması için etkinliğe katıldığını ifade eden Hıdır Özdemir, “Çocuklarımız sosyal hayattan da kopmaması için uçurtma şenliğine katıldık. Birlikte yapılabilecek çok aktivite var. Evin içerisinde dar alanlarda dahi çocuklarımızla bir şekilde eğlenilebilir. Namaz vakitlerinde aşağıya iniyoruz. Akşam namazına kadar uçurtma mesaimiz devam ediyor.” dedi.

“Vaktimizi sadece eğlenceye ayırmıyoruz”

Çocuklarının EBA üzerinden verilen derslere yardımcı olduğunu dile getiren Ömer Kösedağ ise, şunları söyledi:

“Gerek İslami gerekse de okul müfredatında yer alan konuları evde işlemeye çalışıyoruz. Vaktimizi sadece eğlenceye ayırmıyoruz. Zamanımızı boş ve faydasız şeylerle geçirmemeye çalışıyoruz. Bu hastalığın hayırlısıyla bitecek ama önemli olan evde kaldığımız sürede ne yaptığımızdır. Vaktimizi iyi değerlendirmeli özellikle manevi eksikliklerimizi gidermeliyiz. Hakikaten içerisinde bulunduğumuz süreç bir fırsat olabilir.”

“Kahvehaneye gitmektense uçurtma uçurmak daha güzel”

Gökyüzünde ki yüzlerce uçurtma arasında en dikkat çekici olan ve kuyruk uzunluğuyla beraber yaklaşık 20 metreyi bulan bir uçurtma yapan İbrahim Ethem Baysal, “Gövdesi 4 metre uçurtmamızla evimizin damındayız. Bu günleri böyle etkinliklerle geçirmeye çalışıyoruz. Dışarı çıkmayıp evde kaldığımız bu günlerde aile içerisinde de bu tarz bir etkinlik yaptık. Şu an birçok kişi uçurtma uçuruyor. Bu yaptığımız bugüne has bir olay değil aslında. Kendimizi bildiğimiz günden bu yana uçurtma uçuruyoruz. Adana’nın geleneğini sürdürüyoruz. Kahvehanelere gitmektense bu yaptığımız bin kat daha güzel bir iştir. Evde kalıp, sağlıklı kalmaya çalışalım.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir