• DOLAR 32.968
  • EURO 35.313
  • ALTIN 2465.6
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile 30 büyükşehir ve Zonguldak il sınırları içerisinde vatandaşların sokağa çıkmamaları yönünde 2 günlük bir yasak ilan etti.

 

Sokağa çıkma yasağının yaşandığı illerden olan Diyarbakır’da ekmek ihtiyacı olan vatandaşların evlerine kadar fırıncılar tarafından siparişler götürülüyor.

Sokağa çıkamayan vatandaşlar için sürekli yardımcı olduklarını belirten Diyarbakırlı fırıncılar, telefonla kendilerini arayan müşterilerinin evlerine kadar servis yaptıklarını söyledi.

Fırına uzak olan adreslere araba ile servis yaptıklarını belirten Diyarbakırlı fırıncılar, yakın olan adreslere de el arabası ile ya da yürüyerek vatandaşlara hizmet ettiklerini kaydetti.

“Müşterilere kartımızı verip aramalarını söylüyoruz”

Mahalle içerisinde el arabası ile servis yaptıklarını belirten Seyithan Aydoğan, “Ekmek servisini el arabası ile mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Fırına gelen veya evlerine gittiğimiz müşterilerimize kartımızı verip aramalarını söylüyoruz. Bizi arayan müşterililerimize evlerine kadar servis yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Fırında temizliğe ve hijyene çok önem verdiklerini belirten Aydoğan, “Sabah 06.00’da taze ekmek çıkarmaya başlıyoruz. Akşam 19.00’a kadar bu sürüyor. Bu şekilde müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca fırında hijyene temizliğe çok önem veriyoruz. Maske ve eldivenlerimizi takıp işlerimizi bu şekilde yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Evlere ekmek servisini yapıyoruz”

Sokağa çıkma yasağından dolayı evlere ekmek servisi yaptıklarını belirten Ramazan Börü, “Yaklaşık 20 yıldır bu fırını işletiyoruz. Şu an Covid-19 salgınından dolayı sokağa çıkma yasağı var. Bu süreçte elimizden geldiği kadar müşterilerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Evlere ekmek servisini yapıyoruz. Uzak yerlere araba ile servisimizi yapıyoruz. Yakın yerlere de ayakla servis yapıyoruz. Fırına gelip kendi ekmeğini alan müşterilerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Covid-19 salgını çıktıktan sonra işlerinde büyük oranda düşüş olduğunu belirten Börü, zarar etmelerine rağmen vatandaşlara hizmet edip yardımcı olduklarını söyledi.

Börü, konuşmasına şöyle devam etti: “İşlerimiz de büyük oranda düşmüş vaziyettedir. İşlerimizde düşüş oranı yüzde 50’lere yakındır. Şu an zararına satış yapıyoruz ama yine de hizmetimizi sürdürüp müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız