• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır? (Tıkla-Başvur)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketinde ihtiyaç sahibi, işini kaybetmiş kişilere 1000 lira yardım yapılması kararlaştırıldı. Sosyal yardımdan milyonlarca kişinin yararlanması bekleniyor. Peki, 1000 liralık sosyal yardım  başvurusu nasıl yapılır?  Bakanlığın açıkladığı Pandemi Sosyal Destekleme Ön Başvurusu  ile ilgili detaylar haberimizde....

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında ilk etapta 100 milyar liralık destek paketi açıkladı. Kısa çalışma ödeneği başvurularının hayata geçirildiğini duyuran Erdoğan, iş dünyası için birçok destek verildiğini açıkladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketinde vatandaşları en çok heyecanlandıran ise ihtiyaç sahibi ailelere 1000 lira sosyal yardım yapılacağı oldu. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılacağı açıklanan 1000 liralık yardım için milyonlarca kişinin başvurması bekleniyor.

          1. FAZ YARDIMLAR DAĞITILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı paketin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kolları sıvadı. İlk fazda toplam da 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira yardım yapıldı. Yardımlar PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldı. PTT şubelerinde yoğunluk oluşurken yardımların büyük kısmı evlere teslim edildi.

  1. FAZ YARDIMLAR 2,3 MİLYON KİŞİYE DAĞITILACAK

İkinci faz yardımlarla ilgili konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz” diye konuştu.

  1. FAZ YARDIM BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Bakan Selçuk,  ikinci faz yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldıktan sonra 3. faz yardımlara başlanacağını bildirdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Koronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” şeklinde konuştu.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılan sosyal yardımla başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor. 1000 liralık sosyal yardımdan faydalanmak için aile bireylerinin T.C. kimlik numarasını girmek de gerekiyor.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Bu haberler de ilginizi çekebilir