• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Müslümanların Sessizliği İslam Düşmanlarına Cesaret Veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - İzmit Umut-Der tarafından düzenlenen basın açıklamasında, son günlerden Müslümanların inançlarına ve değerlerine yönelik artan baskılara ve saldırılara tepki gösterildi. Basın açıklamasını İzmit Umut Der Başkanı İzzet Kavak okudu.

 

Cuma Namazından sonra Sadri Yalın Parkı`nda düzenlenen basın açıklamasına Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu da destek verdi. \"Başörtüsüne Şartsız Sınırsız Özgürlük, Başörtüsü Kimliğimizdir Yasaklanamaz, Yasakçılar Yenilecek Direnenler Kazanacak\" yazılı dövizler taşıyan kalabalık sık sık sloganlar atarak inançlı kesim üzerindeki baskıları protesto etti.

 

Basın açıklamasında Tarihin İslam`a ve Müslümanlara sıkça saldırıların yapıldığına şahitlik ettiğini dile getiren Kazak, bugün de İslam düşmanlarının İslam`a ve Müslümanlara amansız bir şekilde saldırdığına dikkat çekti. Kazak, \"Bu saldırıları bazen fiilli ve bazen de sözlü şekillerde yapmaktadırlar.\" İfadelerini kullandı.

 

Yapılan tüm saldırıların planlı ve programlı yapıldığını ifade eden Kazak açıklamalarına şöyle devam etti: \"Fransa`da Peygamberimiz (S.A.V)`e yapılan alçakça saldırı, İncirlik`te yılbaşı gecesi sarhoş Amerikan askerlerinin Camii`ye ve Kuran`a saldırmaları, Diyarbakır ve Şanlıurfa da Başörtülü öğretmenleri derse almayan zalimlerin aynı zihniyeti paylaştıklarından hiçbir şüphemiz yoktur. Bu, onların kinlerini göstermektedir. İçlerinde sakladıkları kinleri ise daha büyüktür. Biz de Kuran`i ifadeyle diyoruz ki \"Kininizle geberin\"

 

Yapılan Saldırılar İslam`a Bağlılığımızı Artıracak
\"Hayvandan daha aşağı bir değerde olan bu nasipsizler, aziz Peygambere, Kuran`a , Camii`ye ve tesettüre saldırmakla onların değerini düşüreceklerini ve Müslümanları sindirebileceklerini zannetmektedirler.\" diyen Kazak, \"Onların yaptığı bu saldırılar dünya Müslümanlarının değerlerine olan bağlılığına saldırıdır. Müslümanların hassasiyet ve reflekslerini ölçmeye çalışmaktadırlar. Dünya Müslümanlarının sessiz kalışı onların cesaretlerini artırmaktadır.
Nasipsizlerin bu saldırıları, İslami Şiarlara olan bağlılığımızı, kalbimizdeki değerini ve sevgimizi daha da arttıracaktır. Hatta bu değerler uğruna yüz binlerce Müslüman canını feda etmeye hazır olduğunu bilerek hareket etmelerini isteriz.\" Şeklinde konuştu.

 

Kazak açıklamalarına şöyle devam etti: \"Bütün Müslümanlarda şunu bilsin ki; bu saldırılara sessiz kaldıkça, Kâfirlerin saldırıları çeşitlenerek artacaktır. Bu saldırıları bugün değerlerimize yapanlar, halen Müslüman coğrafyasının dört bir tarafında fiili olarak, gerek kendileri gerekse yerli uşakları eliyle imha etme çalışmalarına devam etmektedirler.

Bütün Müslümanlar çok iyi bilmektedirler ki İzzet ve şeref Allahın resulünün ve müminlerindir. Müslümanlar bu değerlere sahip çıkmakla asıl şerefi ve izzeti bulmaktadırlar. İslami değerlerin olmadığı bir hayatı yaşamak ise zillete düşmekten başka bir şey değildir\"
Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık sessizce dağıldı.
(Medeni Topaloğlu- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir