• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Sokağa çıkma yasağını duyan Diyarbakırlılar, açık bulunan market ve fırınlara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı marketlerin içerisinde izdiham oluşurken, market dışında da uzun kuyruklar oluştu.

Sokağa çıkma yasağını olumlu bulduğunu ama geç vakitte yasağın uygulanması nedeniyle fırınlarda ekmek kalmadığını belirten Gökhan Tekin, “Sokağa çıkma yasağı iyi oldu. Bu yasak yaşlılar için de iyi oldu, çünkü biz yaşlılarımızı durduramıyorduk. Bu saatte ilan edilmesi kötü oldu. Sabah açıklanmış olsaydı daha iyi olurdu. Evde ekmek yoktu ve bizde ekmek almaya geldik. Fırının kapanış saati belli olduğu için ekmek yok. Olan ekmeği de tüketmişler. Yarın fırınların açık olacağı açıklandı ama sokağa çıkma yasağı var bu durum çok değişik oldu.” dedi.

 

"Anlık karardan dolayı halk ne yapacağını şaşırdı"

Vatandaşların sokağa çıkma yasağına hazırlıksız yakalandığını belirten Fırat Kırboğa ise, şunları söyledi:

“Anlık bir karardan dolayı halk ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Çünkü vatandaşlar bu gibi durumlara alışık değil, market önündeki meyve-sebzeler bitti. Market içerisindeki erzaklar bitmiş. Bu durumda ekmeğe de baya talep var. Bunun için fırınlar bu saatte bile çalışıyor. Bizde diğer vatandaşlar gibi evin ihtiyaçlarını almaya geldik. Tedirgin olduğumuz durum ise, bu sokağa çıkma yasağının daha da uzamasıdır. İnşallah bu süreci kısa sürede atlatırız.”

Vatandaşlardan Halil Karahan ise bu saatte sokağa çıkma yasağının ilan edilmesini doğru bulmadığını, erken saatte ilan edilseydi kendi ihtiyaçlarını gidermeye çalışacaklarını belirterek yoğunluktan dolayı fırınlarda ekmek bulamadığını söyledi.

"Vatandaşlarda oluşan tedirginlik yerini izdihama bıraktı"

Sokağa çıkma yasağının ardından halkın sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle hastalığın daha çok yayılacağının altını çizen Sezai Demirbaş, “Keşke daha erken bildirilseydi. Çünkü daha temkinli olurduk. Sokağa çıkma yasağının aniden bildirilmesi üzerine vatandaşlar daha çok tedirgin oldu. Bu durumun daha erken bildirilmesini isterdik. Çünkü vatandaşlarda oluşan tedirginlik, yerini bir anlık izdihama bıraktı ve bu durumdan dolayı Coronavirus’ün yayılması daha hızlı olmuş oldu.” diye konuştu.

"Sosyal mesafe diye bir şey kalmadı"

Sokağa çıkma yasağının ardından alışverişe çıktığını dile getiren Ahmet Tüzel, “Bu akşam sokağa çıkma yasağından dolayı millet fırınlara ve marketlere saldırdı. Sokağa çıkma yasağı aniden olmamalıydı. Tüm halka erken haber verilmeliydi, çünkü şu an sosyal mesafe diye bir şey kalmadı. Böyle giderse bu hastalığın önüne nasıl geçilecek. Ekmek almak için sokağa çıktım tesadüfen pazar arabasını gördüm, böylelikle alışverişimizi yapmış olduk.” şeklinde konuştu.

“Şu an evde ekmek yok. Aniden gelen bu karar bütün vatandaşları mağdur etti” diyen vatandaşlardan Mevlüt Gültekin ise, ani verilen karar sosyal mesafeyi ihlal ettirdiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir