• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İncirlik`te Kur`an`a Saygı Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - İncirlik Hava Üssü`ndeki bir grup ABD askerinin üsteki camiyi tahrip edip, Kur`an-ı Kerim yırttıkları yönündeki iddialar üzerine birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ederken Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, İncirlik Merkez Camii önünde yaptığı basın açıklamasıyla çirkin saldırıyı telin etti.

Cuma namazının ardından Merkez Camii önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup tekbirler getirdi, `Kur`an`a uzanan eller kırılsın, Kahrolsun ABD, ABD İncirlik`ten Defol` şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasını okuyan AGD Adana Şubesi Başkanı Abdulaziz Kıranşal, "Burada katil ABD ve onun katil askerlerinin İncirlik`te Kur`an`ımıza Mescidimize ve kutsalımıza yaptığı çirkin saldırıyı kınamak için toplandık. İncirlik, Adanalıların ve Türkiye`deki tüm Müslümanların boynunda büyük bir vebaldir. Çünkü yanı başımızda Irak`ta bir buçuk milyon Müslüman buradan kalkan uçaklarla vurularak şehit edilmiştir. Bu gün Ortadoğu`da hangi İslam beldesinde bu zulüm varsa bu zulmün desteği buradan gitmektedir. Bu bölgedeki tüm katillerin lojistiği bu üsten gönderilmektedir. İncirlik İslam topraklarının kuvvetleri işgalinin öncü gücü konumundadır" dedi.

ABD Topraklarımızı Terk Etmelidir
Camii ve Kur`an`a yapılan saldırıya kayıtsız kalamayacaklarını belirten Kıranşal, "Bu alçakça saldırıyı topraklarımızda yabancı güçlerin varlığına müsaade edenler bir kez daha düşünmeli. Aksi takdirde kutsallarımıza yapılan bu saldırının benzerleri ülkemizde bulunan diğer ABD ve NATO üslerinde de yapılacağına kimse garanti veremez. Bu saldırı sonrasında bir kez daha söylüyoruz. İşgalin öncü gücü konumundaki İncirlik üssündeki ABD kuvvetleri topraklarımızı terk etmelidir" dedi.

Patriot Füzelerinin Yerleştirilmesinden Vaaz Geçilmelidir
Kıranşal, "Sütçü İmamların, Rıdvan Hocaların memleketine Adana`ya Kahramanmaraş`a ve Gaziantep`e kurulması düşünülen Patriot füzelerinin yerleştirilmesinden derhal vaaz geçilmelidir. Ülkemizin öncülüğünde İslam ülkeleri bir araya gelerek D 8 çatısında İslam Birliği kurulmalıdır" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından tekbir ve sloganlar eşliğinde Merkez Camii önünden yürüyüşe geçen kalabalık, ABD üssü önüne kadar ilerledi. Üs önünde Kur`an okunup, zalimler ve ABD`li Kur`an düşmanlarına bedduaların yer aldığı dua okunduktan sonra eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir