• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`İnançlarımıza Saldırmalarını Kabul Edemeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - İncirlik Üssü`nde görev yapan ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları iddialarının ardından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, yaptığı açıklamayla Adana İncirlik üssünde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde 10. Tanker Komutanlığı`nda bulunan camiye girerek Kur`an-ı parçalamalarını sert bir dille kınadı.
 
Açıklamada, "Amerikan conilerinin İncirlik üssünde başta Yüce Kitabımız Kur`an-ı Kerim olmak üzere mukaddesatımıza yönelik saldırı ve hakaret girişimleri hakkındaki tepkimizi ve düşüncelerimizi, değerli Peygamber Sevdalısı Hak ve Peygamber aşığı halkımızla paylaşmak istiyoruz" denildi.
 
Bu Cesareti Onlara Kim Veriyor?
Bu türden saldırı ve hakaretlerin sistemli bir şekilde yapıldığı ve yapılmaya da devam edileceğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, "Daha bir kaç ay önce Peygamberimizle ilgili hakaret içerikli filme tepki olarak konsolosluk çalışanlarını kurban veren küstah Amerika, halkının yüzde doksandokuzu Müslüman olan bir ülkede nasıl bu kadar cüretkar davranabiliyor? Bu cesareti kimden alıyor veya bu cesareti onlara kim veriyor?" şeklinde tepki gösterildi.
 
İşin asıl sorumlusu olarak, bu alçakları bu Müslüman coğrafyada barındıran, yediren ve içirenler oldukları dile getirilen açıklamada, "Müslüman halkımızın, bu korkak ve barbar milletin ne idüğü belirsiz askerlerinin korumasına ve himayesine ihtiyacı yoktur. Bu hakaret ve saldırı NATO kisvesi altında yapılıyorsa, bizim böyle bir ortaklığa ne ihtiyacımız var ne de bir mecburiyetimiz" Dünyanın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtmak yetmezmiş gibi, bir de kalkıp gözümüzün içine baka baka peygamberimize, kitabımıza, inançlarımıza saldırmalarını asla ve asla kabul edemeyiz" ifadeleri kullanıldı.
 
Böylesi saldırılar karşısında `Provokatörlüktür. Oyuna Gelmeyin` söylemlerinin samimiyetsiz ve basiretsiz söylemler olduğu belirtilen açıklamada, "Ne yapılan provokatörlüktür, ne de Müslümanlar oyuna gelmektedir. Mukaddesatımıza yapılan bu saldırılar karşısında gösterilen tüm tepkiler doğal tepkilerdir. Dolayısıyla bu cüreti gösterenler akıllarını başlarına almalı ve öncesinden olabilecekleri kestirip hesap kitaplarını ona göre yapmalıdırlar" denildi.
 
Müslüman Kamuoyu Tepkilerini Ortaya Koysun
Açıklamanın devamında, bu mel`unca hadisenin Müslüman halkımızdan gizlenmemesi gerektiğine işaret edilerek, "Olayın faillerinin sadece tespit edilmesi ile yetinilmemeli, diplomatik açıdan en üst düzeyden girişimlerle bu ülke ile ilişkiler tekrar gözden geçirilmeli, Amerikan konsolosluğunun ilk etapta ülkesine gönderilmesinden başlanarak bu konu üzerinde ivedilikle durulmalı ki, Müslüman kamuoyunun gazının alınması yerine gönlüne su serpilmelidir" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın sonunda, "Söz konusu hakaret olayını bir daha lanetlerken Müslüman kamuoyunu konuya duyarsız kalmamaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" şeklinde çağrıda bulunuldu.
(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir