• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mahalleli Elektrik Kesintilerine İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`ın Akköprü Mahallesi Dere 1. sokakta oturan vatandaşların yaklaşık bir yıldır elektrik kesintileriyle başı dertte. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı cihazları arızalanan vatandaşlar, dün akşam adeta bu duruma isyan etti. Onlarca mahalle sakini bir araya gelerek elektrik kesintilerini protesto etti.

 

Evler Değişti; Ama Trafolar Değişmedi
Elektrik arızalarının adeta bu mahallenin bir kaderi olduğunu söyleyen Nedim Songül, TEDAŞ`ı görevini yapmamakla suçladı. Bir yıldır elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Songül, \"Devamlı yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı cihazlarımız bozuldu. Yetkililer belli saatlerde gelip iki telin bağlantısını yapıp gidiyorlar. Trafo yetersiz olduğu için yine aynı sıkıntı yaşanıyor. Yaşanan sıkıntıları kaçak elektriğe bağlıyorlar. Bizim bu sokakta kimse kaçak elektrik kullanmaz. Hepsi kendini bilen insanlardır. Bu mahalleye trafo kurulduğu zaman 10 ev vardı. Şimdi ise 100`e yakın ev var. Evler değişti; ama trafolar bir türlü değiştirilmedi. Bu trafo artık kaldırmıyor. Onun için biz de böyle bir eyleme karar verdik\" dedi.

 

Size Bir Şey Olmasın da Cihazlarınız Önemli Değil!
Elektrik arıza hattını aradıklarında yetkililerin, yaşadıkları sıkıntılara vurdumduymaz tavırlar sergilediğini söyleyen Songül, \"Elektrik arıza hattını aradığımızda, onlara; elektrik kesintilerinden dolayı cihazlarımız yanıyor, deyince onlar da; \"Size bir şey olmasın da cihazlarınız önemli değil\" diyorlar. Böyle saçmalık mı olur? Dikkat çekmemiz için illa ölmemiz mi lazım? Cihazlarımız yanınca hiçbir şey yapılmaması mı gerekiyor? Bunların hepsi kayıtlarda var, bakılabilir\" ifadelerini kullandı.

 

Derdimizi Gidip Devlet Hastanesine mi Anlatacağız?
Aynı mahalleden Şerif Tonga ise, kullanmadıkları elektriğin parasını verdiklerini söyleyerek kaçak kullanım bedelinin faturasının da kendilerine kesildiğini dile getirdi. 1994 yılından beri bu mahallede oturduğunu belirten Tonga, bu yıl ilk defa elektriğin 100 Watt`a kadar düştüğünü söyleyerek, \"100 Watt`ta ne beyaz eşya çalışır ne de televizyon çalışır. Saç kurutma makinesi bile çalışmıyor. Elektrik arızayı arıyoruz. Ya küfür edip telefonun yüzümüze kapatıyorlar, ya cevap vermiyorlar ya da devamlı meşgul. Gidin diyor, derdinizi başka yere anlatın, diyorlar. Peki, derdimizi gidip devlet hastanesine mi anlatacağız? O zaman siz ne işe yarıyorsunuz? Kablolar sürekli yerde. Devamlı kıvılcımlar düşüyor elektrik direklerinden. Komşumuzun arabasının camı kıvılcımlardan zarar gördü. Yetkililerden trafo bekliyoruz. Bu kabloların değişmesi lazım\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan, Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir