• DOLAR 34.153
  • EURO 37.154
  • ALTIN 2936.208
  • ...
İsteyene Evde Kur`an Öğretimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus İlçe Müftülüğü başlattığı yeni uygulama ile Kur`an öğrenmek isteyen fakat sağlık sorunları sebebi ile bu imkanı bulamayan yaşlı, hasta, sakat ve özürlü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, evde Kur`an eğitimi vermeye başladı.
 
İlçe Müftülüğüne bağlı Benlizade Mahallesi Kuran Kursu öğreticileri, Sevilay Altınel ile Gülşen Atik`in başlattığı proje kapsamında; herhangi bir nedenden dolayı Kuran Kurslarına katılamayan ama Kuran öğrenmek isteyen herkese Kuran öğrenme imkanı sağlıyor.
 
Hasta, engelli, yatağa mahkum, aşırı kilo ve tekerlekli sandalyeye bağlı ve benzeri nedenlerden dolayı dışarı çıkmada sorunları olan bayanlara yönelik sürdürülen proje tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülmektedir.
 
Kuran Kursu öğreticilerinden Sevilay Altınel, " belirli periyotlar çerçevesinde şimdilik 4 kişiyle sınırlı tuttuğumuz bu çalışmamızı, Kuran öğretiminde hiçbir engeli tanımaksızın gönlü olarak yürütüyoruz. Gittiğimiz her öğrencimize Kuran Kurslarımızda nasıl hizmet veriyorsak aynı ile hatta daha hassas davranarak sevgi ve şefkatle görev yapıyoruz. Henüz yeni başladığımız bu uygulamanın her geçen gün artarak gelişeceğine inanıyoruz. Biz Kuran sevdalıları olarak görev saatlerimizin dışındaki zamanlarımızı da böylesi bir çalışmayla sürdürüyor olmaktan çok mutluyuz." dedi.
 
"Her Kesin Kur`an-ı Kerime İhtiyacı Vardır"
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, "Diyanet İşler Başkanlığı`nın temel görevi toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Bu kapsamda elimizden geldiğince toplumumuzda her türden kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. Kuran`ı Kerimi öğrenmek sağlıklı insanlarımızın olduğu gibi sağlığını kaybetmiş ama bu imkanı bulamayan vatandaşlarımıza ulaştırmak bizim görevimizdir. Bizim görevimiz hem sağlıklı, hem de imkanı olmayan vatandaşlara hizmet vermektir. Onlar da Allah`ın Kulu, onların da hakları ve kulluk görevleri vardır. Bu görevi yerine getirebilmeleri için onların da temel dini bilgileri öğrenmeye, Kuran`ı Kerim öğrenme ihtiyaçları vardır." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir