• DOLAR 32.627
  • EURO 35.571
  • ALTIN 2441.123
  • ...
Yermuk Kampında Çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri sözcüsü Ömer İdlibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile varılan anlaşmanın Suriye rejimi tarafından ihlal edildiğini, anlaşma gereği Suriye rejiminin çekmesi gerektiği güçlerini kamp çevresine tekrar yığdığını, bunun üzerine ÖSO`nun kampa savunma amaçlı girdiğini söyledi.

Çatışmalar sebebiyle evlerini terk edenlerin çok az kısmının evlerine geri dönebildiğini ifade eden İdlibi, büyük bir çoğunluğun zor şartlar altında çevredeki semtlere ve Lübnan`da yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Şam`ın banliyösündeki Devrim Komuta Konseyi üyesi Muhammed es-Said yaptığı açıklamada, Yermuk kampını ``çok kötü durumda`` diye niteleyerek, çatışmaların kampta yeniden başladığını doğruladı.

Kamp içinde rejim karşıtı birliklerin Filistinli ve Suriyelilerden oluştuğunu vurgulayan Said, Suriye rejimini, kampı çatışmaların içine çekmekle suçladı.

Suriye`nin kuzeyindeki İdlib`in Taftanaz ilçesinde yer alan ve bölgedeki en büyük askeri hava üssü Taftanaz helikopter havaalanının tamamının da muhaliflerin kontrolüne geçtiği bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir