• DOLAR 34.284
  • EURO 37.214
  • ALTIN 2999.094
  • ...
REFORMİSTİN DEDİĞİNE BAK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DOĞRUHABER – HABER YORUM

Galiba yeni dönemde buna da alışmamız gerekecek.

(Tahrip edici- yıkıcı) Reformist düşünceleriyle tanınan Cezayir asıllı Abdel-Hakim Ourghi,

“Müslümanların Ramazan ayında sürekli toplu halde bir araya gelerek ibadet ettiğini söyleyen Ourghi, salgın nedeniyle Ramazan ayının ileri bir aya ertelenmesinin insanlık için iyi olacağını savundu.”

Ourghi’nin bu düşünceleri Alman medyası tarafından köpürtülürken Die Welt Ourghi'nin söylediklerini okuyucularına büyük puntolarla aktardı.

Ourghi’nin İslam’la ilgili tartışmalı söylem ve davranışları sürecek gibi görünüyor.

Çünkü daha önce de Almanya’da “Kadın İmam” projesinde destekleyici rol oynayarak hazır bulunan A:Hakim Ourghi’nin “İslam’da da Hristiyanlık'taki Protestanlık gibi yeni bir model üzerinde çalıştığı anlaşılıyor.”

Tabii ilginç olan Ourghi’nin bunu “Din adına” yapıyor olması. Yoksa bizdeki Yılmaz Özdil gibi Kemalist biri de buna benzer bir şeyler söylemiş ama fazla ilgi çekmemişti.

Yılmaz Özdil;  “Ramazan bayramı ve Kurban bayramında hafta sonu tatilleriyle beraber toplam 12 gün tatil var, milli bayramları eklesek 20 gün, bankalar dahil üretim mekanizmalarının tamamı tatil yapıyor, bu tatilleri öne çekip şu an 20 günlük sokağa çıkma yasağı olarak uygulamak ekonomiye niye zarar versin?” diye sorarak engin ilmini(!?) ortaya koymuştu.

Başını Almanya ve Fransa’nın çektiği 'Kadın İmam' garabeti, korona belasından dolayı rafa kalktı diye sevinirken ne yazık ki İslam karşıtlarının bir an bile olsa hedeflerinden vazgeçmediklerini bir kez daha görmüş olduk.

İnsanlar canlarının derdine düşmüşken Alman basınının bu reformistin hezeyanlarını alıp okuyucularına (büyük puntolarla) servis etmesi başka neyle yorumlanabilir ki?

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Fransa Başkanı Macron; “Fransa’ya has bir İslami anlayıştan” bahsetmiş  ve Fransa’daki sözde bazı aydınlar da Kur'an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması gerektiği garabetine düşmüşlerdi.

Şimdi Ourghi ve benzerlerinin meydana ve medyaya daha fazla çıkıp "Ramazan- Oruç” hadisesini sulandırmaya çalışacakları anlaşılıyor.

İnsanlar koronavirüs tehdidinden “Ölümün hakikatine” oradan “Dini inancın gerekliliğine” olan ihtiyacı iliklerine kadar hissetmişken, din adamlarının ortalığı bu tür REFORMİST VE ART NİYETLİLERE bırakmamaları gerekir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir