• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Başörtüsü Sorununu Çözeceğiz` Sözünü Unuttunuz Mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Şefkateli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkateli-Derneği) Yönetim Kurulu, başörtüsü yasağına tepki gösterdi.
Basın açıklamasını Şefkateli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Şefkateli-Der Başkan Yardımcısı H.Selahattin Tunç okudu.
 
Tunç, Hükümetin, 27 Kasım 2012`de Bakanlar Kurulu kararıyla İmam Hatip okulları hariç Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okullar dahil bütün okullarda başörtüsünü yasaklayan bir genelge yayınlandığını hatırlattı.
 
AKP Müslümanları Hayal Kırıklığına Uğratmıştır
AK Parti Hükümetine tepki gösteren Tunç "Bu kararla, AKP`ye dindar olduğu zannıyla oy vermiş olan Müslüman anne-babalar ilgili yönetmeliğin `kızlar okul içerisinde başları açık olur` ibaresinin kaldırılmasını beklerken teyit edilmesi ile hayal kırıklığına uğratılmıştır. Bununla birlikte yine yönetmelik gereği Allah`ın emrini yerine getirmek için başörtüsü takan kız öğrenciler hakkında milli eğitim bakanlığı disiplin yönetmeliği uygulanır. Hakeza bu yasağı uygulamayan yani başörtüsüne göz yuman okul idarecileri hakkında da disiplin hükümleri uygulanır. Bu madde velilerle okul idarecilerini karşı karşıya getirmektedir" dedi.
 
Müslümanlar adeta toplumdan uzaklaştırılmak istendiğine dikkat çeken Tunç, "Müslüman, imam olabilir, vaiz olabilir, çöpçü olabilir ama doktor, mühendis, avukat, hâkim, öğretmen olamaz denilmek isteniyor. Eğitimin her aşamasında kendisine sorun çıkarılıyor. Bununla yetinilmeyip öğretmen, olduğunda ise `sen cumhuriyet kadını olamazsın` denilip kolundan tutulup başörtüsünden dolayı dışarı atılıyor. Bu yapılanlar haksızlık değil de nedir, zülüm değil de nedir?" ifadelerini kullandı.
 
Başörtüsü Takınca Suçlu Damgası Vuruluyor
Hükümete, "İnanç özgürlüğü dediğiniz bu mudur?" diye soran Tunç, "Birileri istedikleri kıyafetleri giyer. Ses çıkaran yok. Ama başörtüsü takınca suçlu damgası vuruluyor, toplumdan uzaklaştırılıyor. Ayrıca şunu da soruyoruz. Siz seçimlerde millete verdiğiniz `başörtüsü sorununu çözeceğiz` sözü unuttunuz mu? Ya da `başörtüsü sorununu çözeceğiz` sözünüzden kasıt yasaklamak mıydı?" sorularını sordu.
 
Tunç, karışık eğitimin Müslüman çocukların inançlarına ve dünyasına zarar verdiğini vurgulayarak, "Müslüman halkı dönüştürme projesinin bir parçası olan kız erkek öğrencilerin aynı okullarda ve aynı sınıflarda karışık olarak okutulması uygulaması Müslüman öğrencilerin sadece inançlarına zarar vermemekte dünyalarına da zarar vermektedir. Yapılan araştırmalar, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ve okullarda eğitim ve öğretim gördüğü okul öğrencileri karma eğitim ve öğretim veren okul öğrencilerinden daha başarılı olduklarını ispatlamıştır. Buna rağmen karma eğitim ve öğretimde ısrar etmek iyi niyetten uzak olup, bunun dindar bir nesil yetiştirme iddiasındaki AKP tarafından da sürdürülmesi bir proje olduğu iddialarını güçlendirmektedir" dedi.
 
Tunç, son olarak "AKP hükümetinden Allah`a ve sonra millete verdikleri sözde sadık kalmalarını ve giydikleri `Amerika İslami` gömleğini biran önce çıkarıp takva elbisesine bürünmelerini tavsiye ediyor ve yapılan bu yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
(Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir