• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl`de Verem Semineri Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Dr. Nilgün Narman tarafından verilen seminerde Verem (Tüberküloz) hastalığının bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çekilerek, vücudun her hangi bir organını tutabileceği ifade edildi.

Dr. Narman, \"Verem mikrobu, güneş görmeyen ortamlarda uzun süre canlı kalabilir. Güneşten gelen ultraviyole ışınları verem mikrobunu kısa sürede öldürür. Verem, tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen hastaların aksırma, öksürme ve konuşmaları sırasında havaya yayılan mikropların solunum yoluyla alınması ile bulaşır. Solunum yoluyla alınan verem mikrobu verem enfeksiyonuna yol açar. Bu, bir hastalık durumu değildir. Vücutta verem basilinin sessiz durduğu ve adeta hapsedildiği bir durumdur. Enfekte olan kişilerin yüzde 5`i 1-2 yıl içinde aktif verem hastası olur, yüzde 5`inde ise verem mikrobu vücutta sessiz olarak bekler. Vücut direncinin düştüğü durumlarda, vücutta beklemekte olan verem mikrobu çoğalarak verem hastalığına yol açar\" dedi.

Dr. Narman, Verem hastalığının belirtilerini şu şekilde açıkladı, \"2-3 haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, balgam çıkarma, kan tükürme, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı…\"

İki-üç hafta veya daha uzun süreli öksürük şikâyeti olan herkesin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini belirten Dr. Narman, \"Bugün var olan ilaçlarla verem hastalarının hemen hemen hepsi başarı ile tedavi edilebilmektedir. Ülkemizde verem ilaçları verem savaşı dispanserlerinde ücretsiz olarak verilmektedir\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir