Sokağa çıkamayan gençler: Daha çok kitap okuyacağız
Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağının getirilmesinden dolayı Şanlıurfa sessizliğe bürünürken, evde kalan gençler ise zamanlarını en güzel şekilde değerlendireceklerini ifade ettiler.
İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus tedbirleri kapsamında ilk olarak 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar için sokağa çıkma yasağı getirilmişti.
Coronavirus tedbirlerine dün akşam bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2000'den sonra doğanlar için de sokağa çıkma yasağı getirildi.
Yasak nedeniyle kentin birçok noktasında güvenlik güçleri tarafından kimlik kontrolü yapılarak yasağa uymayan gençler hakkında işlem yapıldı.
Şanlıurfa’nın simgesi olan Balıklıgöl tarihinin en sessiz günlerini yaşarken, kentin en kalabalık meydanı olan ve çevresinde binlerce işyerinin bulunduğu Haşimiye Meydanı’na giriş ve çıkışlar kısıtlandı.
Sokağa çıkma yasağına uyarak sokağa çıkmayan gençler ise evlerinde zamanlarını en güzel şekilde değerlendirdi.
"Evde kitap okuma zamanım arttı"
Yaş sınırının 18 olması gerektiğini ifade eden Üniversite Öğrencisi Yaşar Aksoy, “Bu kararı öncelikle güzel buldum. Yaş sınırı 20 değil de 18 altı olsa iyi olurdu. Şanlıurfa’da 19 ve 20 yaşlarındaki gençlerin çoğu çalışıyor. Bu yasaktan dolayı işlerine gidemeyecekler. Bu gençler ailelerine bakıyor. Onun için 18 yaş altı olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağı beni çok etkiledi. Sürekli dışarda olan bir insanım. Eve kapanmak bana çok garip geliyor. Yalnız bu durumun iyi yanları da var. Evde kitap okuma zamanım arttı. Kur’an-ı Kerim okuyorum evde. Edebiyat öğrencisi olduğum için daha çok kitap okumam lazım. Bir yandan da evden çıkmamak benim için çok iyi oldu. İnşallah diğer insanlar için de güzel şeylere vesile olur.” diye konuştu.
"Karar iyi oldu"
Sokağa çıkma yasağını beğenmemesine rağmen yasağa uyulması gerektiğini ifade eden İbrahim Halil Aksoy, “Öncelikle 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağının gelmesini güzel bulmadım. Yine de iyi olmuş, çünkü devlet bu virüs tehdidin ortadan kalkması için böyle bir karar aldı. Gençlere fazla etki etmeyebilir ama onların da aile bireyleri ile temasları oluyordu. Bu karar her ne kadar nefsimize zor gelse de iyi olmuş. Ben de evde kaldığım sürece kitap okumayı düşünüyorum. Kitap okuma oranları çok arttı. Evde kaldığımız için kitap okumamız gerekir.” dedi.(İLKHA)