• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Büyükşehirlere giriş yapmak isteyen yüzlerce araç yasak nedeniyle geri çevrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş ve çıkışlar 15 gün süreyle durdurulması kararı dün gece 24.00 itibariyle yürürlüğe girmesiyle şehirlerin giriş ve çıkışlarında yol kontrolleri sıklaştırıldı.

Karardan önce izin belgesi ile yolculuğa çıkanlar, şehir merkezlerinden geçişlerine izin verilirken, diğer sürücüler ise geri çevrildi.

Malatya şehir merkezine gelmeye çalışan ve şehir merkezinden diğer illere geçiş yapmak isteyen yüzlerce sürücü, kontrol noktasında jandarma ve polis ekipleri tarafından gerekli uyarılar yapılarak geçişlerine izin verilmedi.

Ekipler, sokağa çıkma yasağını ihlal ederek yola çıkan araçlarda bulunan 65 yaş üstü yaşlılar ile 20 yaş altı gençlere ise cezai işlen uyguladı.

İkamet ettikleri illere gitmeye çalışan sürücüler ise giriş çıkış yasağından dolayı ortalıkta kaldıklarını ve mağdur olduklarını dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Anne-babamı ziyarete gitmiştim, dönüşte yasağa takılınca mağdur oldum”

Bitlis’ten Ankara’ya gitmeye çalıştığını ve yol kontrolüne takıldığı için mağdur odluğunu belirten Âdem Malgaz, “Ankara’da ikamet ediyorum çocuklarım hepsi orada. Bitlis’e anne babamı ziyarete gitmiştim ama dönüşte gördüğünüz gibi burada kaldık. Malatya girişi kapalı geçişlerimize izin verilmiyor. Elazığ’a döndük, oradaki yetkililerle görüştük, onlar da ‘Yapabileceğimiz bir şey yok, Malatya Valiliğinden izin almanız gerekir’ diyor. 100 kilometre gittik tekrar geri döndük, şu an ne geri ye nede ileriye gidebiliyoruz, ortada kaldık.” dedi.

“Asker olan damadımı birliğine teslim ettim, dönüşte yasağa takıldım”

Tunceli’de asker olan damadını birliğine teslim ettikten sonra İzmir’e dönmeye çalışırken yasağa takıldığını söyleyen Mehmet Aktaş da şunu söyledi:

“Damadım askerdi, raporu bitti ve onu Tunceli’deki birliğine teslim ettim. Dönüşte büyükşehirlere giriş çıkış yasağına takıldık. Burada ne evimiz var nede barkımız! Mağdur olduk. Devlet yetkililerimize sesleniyorum, bize bir çare bulsunlar.”

Rahatsızlığından dolayı izinli olarak yola çıktığını söyleyen Ceyhan Aydın adlı sürücü ise Van’dan İstanbul’a gittiğini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir