• DOLAR 34.282
  • EURO 37.71
  • ALTIN 2913.087
  • ...
 İşkenceyi Protesto Ederek Açlık Grevine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları İçin Dayanışma Müessesesi "Et-Tedamun", Nablus kentinden Filistinli esir Mehdi Eş-Şafii`nin Siyonist El-Cumle Sorgu Merkezi`nde sorguya çekildiği sırada gördüğü işkenceleri protesto etmek üzere iki gün önce açlık grevine başladığını bildirdi.

Et-Tedamun Müessesesi, Filistinli esir Mehdi Eş-Şafii`nin 17 Aralık`ta gözaltına alındığını ve o tarihten bu yana çeşitli işkencelere ve hakaretlere maruz kaldığını, Filistinli esirin kendisine uygulanan fiili ve psikolojik işkenceleri protesto etmek üzere açlık grevine başladığını açıkladı.

Et-Tedamun Müessesesi, dün (9 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinli esir Mehdi Eş-Şafii`nin işkence ve sorgulamalar sona erene ve serbest bırakılana kadar açlık grevini sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti.

Öte yandan, Filistinli Esir Kulübü, Siyonist işgal yönetimine çağrıda bulunarak Siyonist Er-Ramle Cezaevi revirinde yatan Filistinli hasta esir Muhammed Ferid Esad`a kasıtlı olarak uygulanan tıbbi ihmale son verilmesini istedi.

Esir Muhammed Ferid`in fil hastalığına yakalandığını ve damarlarının tıkanması sonucu vücudunda hayatını tehlikeye atacak şekilde şişkinliklerin oluştuğunu bildiren Filistinli Esir Kulübü, işgal zindanı revirinde bu tür bir hastalığın tedavisi için gerekli imkanlar bulunmadığı için Filistinli esirin çok kötü durumda olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir