• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA PAR: `Çözüme Yönelik Adımları Olumlu Karşılıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - HÜDA PAR Genel Merkezi`nin açılışından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Kürt sorunun çözümüne yönelik son gelişmeleri değerlendirdi.

 

İmralı görüşmeleriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Şahin, "Parti programında da dile getirdik. Bu ülkenin en kronikleşmiş, kemikleşmiş temel sorunlarından bir tanesi de Kürt meselesidir.

 

Bunun etrafında gerçekten çok acılar yaşadı bu toplum. Çok kanlar döküldü ve hala da dökülmeye devam ediyor. Dolayısıyla kanların dökülmesine son verecek her türlü adıma biz olumlu gelişme olarak bakıyoruz. Kanların dökülmemesi noktasında artık silahların susması, , hakların iadesiyle ilgili kısmının da hal edilmesiyle birlikte bu meselenin toplumsal bir huzura dönüşmesi taraftarıyız. Bunun için atılan adımları hem destekliyor hem de olumlu karşılıyoruz" dedi.

 

Şahin, Türkiye genelinde teşkilatlanmamalarının hangi aşamada olduğu yönündeki bir soruya da, "Şuanda sadece Ankara`da tabelamızı astık. Diyarbakır ve Batman`da da hazırlıklarımız tamam. İlk olarak genel merkezimizi açalım dedik. Sonrasında İstanbul ve İzmir`de de il başkanlıklarımızın açılışını yapacağız.

 

Her hangi bir ili öne çıkarmak gibi bir önceliğimiz yok hazırlıklarımızı tamamladığımız illere öncelik vereceğiz. Sonrasında teşkilatlanma açısından hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra oraların da açılışını yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

 

Yerel Seçimlerde HÜDA PAR`ın Hedefi
Yerel seçimlerdeki hedefleriyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şahin, şöyle konuştu: "Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere parti olarak katılabilmek için teşkilatlanmamızı bitirmemiz gerekiyor. Bu yıl içinde teşkilatlanmamızı bitirmeyi hedefliyoruz.

 

Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye`nin her tarafında seçimlere girmek gibi bir hedefimiz yok. Şu anda girebileceğimiz yerleri netleştirip kamuoyuyla süreç içerisinde paylaşacağız." (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir