• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: \"TOKİ`DE OTURANLAR KÖMÜR PARALARINI ÖDEYECEK\"
Van Valisi Münir Karaloğlu, 2011 yılında kentin iki büyük deprem yaşadığını belirterek bu zorlu süreci, başarıyla atlattıklarını söyledi. Karaloğlu, TOKİ afet konutlarında talep edilen kömür ücretlerinin de oturan kişiler tarafından ödeneceğini kaydetti.

Eğitime Kar Engeli
Van`da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Sağlık Sen`den Basın Açıklaması
Sağlık ve Sosyal Hizmet sendikası (Sağlık-Sen ) Van Şubesi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, memur maaşlarına yapılan zammın döner sermayeye yansıtılmaması, farklarının yatırılmaması, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmemesi, yasa tanımazlık olarak tanımlandı.

Rahmeteli Aileleri Ziyaret Ederek Yardımlarını Ulaştırdı
Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, başlattığı yeni uygulamayla, yardımları muhtaç ailelerin evlerine kadar götürerek birinci elden teslim etmeye devam ediyor.

Van`dan Suriye`ye 5 TIR Yardım
Van`da Aralık ayında İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu Van genelinde Suriye için yardım kampanyası başlatılmıştı. Başlatılan kampanya kapsamında Ocak ayında 5 TIR yardım toplandı.


GAZETE VAN: VAN BÜYÜKŞEHİR İÇİN RESMEN ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Van`ın da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olması sebebiyle Vali Yardımcısı Atay Uslu`nun başkanlığında kurulan `Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu` çalışmalarına başladı.

Van`da Şüpheli Ölüm
Van`a bir şahıs kaldığı kamu misafirhanesindeki odasında ölü olarak bulundu.


PRESTİJ: `HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN`
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Van Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez, kent içinde 2 binin üzerinde ahır olduğunu söyledi.


VAN HAVADİS: UNCULARDAN AHMET CAN`A ZİYARET
Doğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği`nden Van Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürü Ahmet Can`ı Ziyaret etti.

Van`da Okullar 1 Gün Tatil Edildi
Van`da, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.


VAN SESİ: HAYALİMDEKİ TÜRKİYE KONFERANSINA YOĞUN İLGİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin (YYÜ) 30`ncu kuruluş yıldönümü sebebi ile düzenlenen \"Hayalimdeki Türkiye\" adı konferansın ikincisi yoğun bir katılıma sahne oldu.

Diş Hekimliği`nde 1 Saatte Porselen Kaplama
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bir ilke daha imza atarak Türkiye`de sayılı bulunan son teknolojik `Ketkem Sistemi`ni Van`a getirdi.


WAN HABER: BELEDİYE, KAR TEMİZLİĞİ İÇİN SEFERBER OLDU
Van Belediyesi, kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerini seferber ederek, kar temizleme çalışması yapıyor. 250 kişilik ekiple çalışmalar aralıksız devam ederken, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, kar çalışmaları için tüm belediye birimlerinin seferber olduğunu belirtti.


ŞEHRİVAN: ET ÜRETİCİLERİ DERTLİ
Van depremden sonra yapılan birçok yatırım ile hareketlenmeye çalışırken, bir zamanların en önemli sektörü olan Tarım ve Hayvancılık ise hızla kan kaybediyor.

Kayatürk`ten yalanlama
Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede kendisi ile ilgili çıkan belediye başkanlığı seçimleri için anket yaptırdığı yönündeki haberleri yaptığı bir açıklama ile yalanladı.


HABER VAN: \"KARA ELMAS`IN PARASINI VATANDAŞ ÖDEYECEK\"
Van merkeze bağlı bir grup mahalle muhtarıyla bir araya gelen Van valisi Münir Karaloğlu; TOKİ konutlarında tüketilen kömür paraları için \"Kömür paralarını vatandaş ödeyecek \" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Şimdi Dağa Çıkmanın Zamanı
İki gündür Van ve çevresinde devam eden yoğun kar yağışı, en çok da kayak severleri sevindirdi.


MERKÜR HABER: 33 İL HAVADAN 22 İL SUDAN ÇAKTI
Türkiye çapında 81 ilin kirlilik durumunu ortaya koyan araştırmaya göre 33 şehirde hava kirliliği, 23 şehirde atıklar, 22 şehirde su kirliliği en önemli çevresel problem oldu.

Kardan Araba Yaptılar
Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde okulları tatil edilen lise öğrencilerinin yaptığı kardan araba büyük ilgi gördü. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir