• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: HÜKÜMET, MÜSLÜMANLARA YAPILAN ZULÜMLERİN MÜSEBBİBİDİR
Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz`ın, derslere başörtüsü ile girmeye çalışmasına engel olan Müdüre tepki gösteren TESÇAĞ, cahillikte had ve hesap tanımayanların, tarih boyunca insanlığa zulüm ettiğini ve halen zulümlerine devam ettiğine vurgu yaptı.


DİYARINSESİ: ORTALIĞI KARIŞTIRAN OLAY
Diyarbakır`da hırsızlık yapmak için girdikleri evde mahalle sakinleri tarafından fark edilip linç edilmek istenen hırsızlar, öfkeli kalabalığın elinden kurtulmak için kendilerini girdikleri daireye kilitledi.



ÖZGÜR HABER GAZETESİ: DİYARBAKIR`A 10 MİLYON EURO`LUK YATIRIM
Türkiye`nin güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu bölge olan Güneydoğu`ya önemli bir yatırım kararı alındı. Almanya`nın en büyük güneş enerjisi firmalarından Ilıotec, Diyarbakır firması Vivatek Enerji ortaklığıyla 10 milyon Euro yatırım kararı aldı.


HABER DİYARBAKIR: 10 MİLYON İMZANIN STARTI DİYARBAKIR`DAN VERİLDİ
Kamuda başörtüsü yasağı ile ilgili Memur-Sen Konfederasyonu tarafından Türkiye geneli başlatılan, \"Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza\" kampanyası Memur-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır`da start verildi.


DİYARBAKIRSÖZ: KÜRT VEKİLLER, GÜLEN`İN DESTEĞİNDEN MEMNUN
Ahmet Türk, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan barış görüşmeleri için Fethullah Gülen`in desteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.


YENİ YURT GAZETESİ : GAZETECİLER DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLERİDİR
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü` dolayısıyla açıklama yaptı. Gazeteciler kamu yararına çok önemli bir görevi ifa ediyorlar.


DİYARBAKIR YENİGÜN: ENSARİOĞLU DTSO ADAYI OLDU
Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığı için ilk adayın eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu`nun oğlu Siraç Ensarioğlu olduğu belirtildi.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: HEYELAN TEHLİKESİ UYKULARINI KAÇIRDI
Diyarbakir`ın Çüngüş ilçesinde bulunan Çınar köyünde yaşanan heyelan nedeniyle evlerin büyük bölümünde çatlamaların olması köylüleri tedirgin ediyor. Köyün bulunduğu alanda meydana gelen toprak kaymasından dolayı korktuklarını belirten köylüler, geceleri uyuyamadıklarını söyledi.


GAZETE DİYARBAKIR: GGC`DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, (GGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bundan 52 yıl önce gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen 212 Sayılı Yasa yürürlüğe girmiş ve o günden buyana 10 Ocak günü ``Çalışan Gazeteciler Günü`` olarak kutlanmıştır.


ÖZ DİYARBAKIR GAZETESİ: 2. SİLVAN YAŞANACAKTI
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice kırsalında aralarında PKK`nın bölge sorumlusu Numan kod adlı PKK`lı Ethem Karabulut`un da aralarında bulunduğu 10 kişinin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili önemli bilgiler verdi. Vali Toprak, 10 PKK`lının etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili, \"Bu saldırı engellenmeseydi ikinci Silvan yaşanacaktı\" dedi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: DİYANET BARIŞ İÇİN HUTBE OKUTSUN
Diyanet`in Cuma günleri barışı anlatmak için hutbe okutmasını isteyen Mahmut Erdoğmuş, \" Ben Diyanet İşleri Başkanı olsaydım ülkenin batı kesimine barışı anlatmak için her Cuma hutbe okuturdum\" dedi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir