• DOLAR 34.268
  • EURO 37.41
  • ALTIN 2924.835
  • ...
Sistem Vatandaşı Mağdur Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Ankara`daki Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgi Sistemi, vatandaşı mağdur ediyor. Ankara`daki Bütünleşik Sistemin sorunlu olmasından dolayı Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Sağlık Sigortası (GSS) Birimi, yaklaşık 2 aydır vatandaşın hiçbir işlemini yapamıyor.
 
Aldığımız bilgilere göre, Ankara`daki Bütünleşik Sistemin çalışmamasından dolayı 2022 evde bakım gelirleri, vakıf yardımları ve diğer gelirler (Shçek) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sisteminin yaklaşık 2 aydır güncellenmediği ve bu yüzden yaklaşık bin 500 hasta dosya Genel Sağlık Sigortası (GSS) Biriminde bekliyor.
 
Mağdur olan vatandaşlar, yaşanan sorundan dolayı Ankara`daki Bilgi Sisteminin defalarca arandığını ama hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediklerini söyledi. Vatandaşlar, çok mağdur olduklarını yaklaşık 2 aydır dosyalarının beklediğini söyleyerek yetkililerden biran önce sorunlarının giderilmesini istedi.
 
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sisteminin altyapısının oluşturulmadan faaliyete girdiğinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz ve 2 aydır sistem yok. Hastalarımız ellerimizde kaldı. Ankara`daki bu sistemin çalışmamasından dolayı Genel Sağlık Sigortası (GSS) Biriminde yaklaşık 21 aydır dosyalarımız bekliyor. Ankara`daki sistem oturursa buradaki sorunlar halledilir. Bakıma muhtaç hastalarımız çok zor durumda kalıyor ve hiçbir işlemleri yapılmadığından dolayı ne bir hastaneye ne de bir ilaç alabiliyoruz. Bu sorunun biran önce bitmesini istiyoruz ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dediler. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir